SKP Likop Třinec – Torf Pardubice 12:2 (8:0)

Domácí futsalisté ve svém smilovickém azylu na nic nečekali a okamžitě se vrhli do útoku. Výsledek? Vedoucí trefa po dvaceti vteřinách (přihrávku Samka zúročil Buryan) a náskok 4:0 v půlce úvodní fáze střetnutí. Druhým střelcem byl Kalfas, který těžil z liknavosti gólmana a obránce hostí. Hrající trenér Cieslar mladší poté orazítkoval tyč, ale vzápětí skončila gólem ukázková souhra Opluštila s Baronen. Hned po rozehrání se Baron změnil v nahrávače, kdy vypracoval branku pro Przyczka – 4:0.

V dalším průběhu první části hry Třinečtí nepatrně polevili, ovšem hosté toho nedokázali využít, neskórovali dokonce ani z desetimetrového kopu za šestý kumulovaný faul. To byl jasný signál pro domácí, kteří v rozmezí posledních dvou minut úvodního dějství přidali další čtyři zásahy. Baron dopřál další trefu Przyczkovi a Cieslar pro změnu Stoszkovi. Hrající trenér Likopu byl při chuti, po pobídce Buryana zvyšoval už na 7:0 a záhy proměnil nahrávku Samka v osmou trefu.

„Tak vysoko jsme po prvním poločase ještě nikdy nevedli. Klukům jsem řekl, že musejí protivníkovi nasázet aspoň deset gólů, což se jim nakonec povedlo. Úvodní fáze zápasu se nám vydařila, předváděli jsme svou hru a mohli vstřelit daleko více branek," pochvaloval si předseda a sportovní manažer Likopu Josef Cieslar starší.

Druhá dvacetiminutovka byla vyrovnanější, alespoň co se týče vstřelených branek. Po několika vteřinách se ujala tvrdá střela Opluštila. Za stavu 9:0 přišla řada i na hosty, Tomič vzal brankáři Sikorovi čisté konto. Na tahu byli Třinečtí – Kantor nastřelil tyčku a Stoszek splnil desetibrankovou stanovenou normu. Pod druhý a poslední úspěch Pardubic se podepsal Haan, tečku za střetnutím udělaly zásahy mladíků Kalfase a Krzemieně, který těsně před sirénou zaujal zdařilou individuální akcí.

„Soupeř dával mužstvo dohromady na poslední chvíli a bylo to poznat. Pokud se bude chtít ve druhé lize zachránit, musí se posílit. Výsledek je výborný, první půle byla výtečná, zato ta druhá o něco slabší, chyběla nám disciplína. Kluci se hnali za dalšími za brankami, na obranu moc nemysleli, chtěli dávat góly a vylepšovat si své individuální bodové statistiky. Je možné, že je to naše nejvyšší vítězství v soutěži," připustil Cieslar starší.

V dalším kole se třinečtí futsalisté představí v pátek 29. listopadu na palubovce Volfířova. Utkání má výkop ve 20.30 hodin.

Branky: 1. Buryan (Samek), 4. Kalfas, 8. Baron (Opluštil), 9. Przyczko (Baron), 18. Przyczko (Baron), 19. Stoszek (Cieslar), 19. Cieslar (Buryan), 20. Cieslar (Samek), 21. Opluštil (Sikora), 26. Stoszek (Opluštil), 38. Kalfas (Cieslar), 40. Krzemieň – Tomič (Klír), Haan (Hanáček). Diváci: 80.

Třinec: Sikora – Stoszek, Cieslar (21. Kantor), Buryan, Samek – Baron (21. Krzemieň), Opluštil, Kalfas, Przyczko. Trenér: J. Cieslar mladší.
Další výsledky 7. kola: SK Líšeň Brno – Amor Vyškov 6:2 (2:0), Gamaspol Jeseník – FK Sistemo Volfířov 6:2 (3:1), Delta Real Šumperk – VŠB TU Ostrava 3:7 (1:3), KFV Roub Vítkovice – Gillotina Choceň 3:2 (2:2).

(rom)