Lepší vstup do utkání měli domácí házenkáři, ale postupem času se o slovo začali hlásit také hosté. Těm se v závěru prvního dějství podařilo náskok domácích zcela eliminovat, takže do druhé půle se šlo za vyrovnaného stavu 13:13. Brno si už ale nástup do druhé půlhodiny pohlídalo, vytvořilo si několikabodový odstup a ten si již udrželo do závěrečného klaksonu. „Zápas měl takový zahřívací nádech, kdy výkony z obou stran byly takové jalové. Hlavně na našem týmu jsem cítil, že nás čeká ještě hodně práce. Klukům bych však chtěl za bojovnost poděkovat, na hřišti odevzdali to, na co momentálně mají," řekl na pozápasové tiskovce domácí kouč Andrej Titkov.

Smutnější byl po zápase trenér frýdecko-místeckého SKP Aleš Chrastina. „Z našeho pohledu to bylo vyrovnané utkání, jenže neproměněné šance a výpadky v obraně nás tady stály lepší výsledek. Postrádal jsem také větší tlak našich spojek, z toho pohledu se musíme do dalších zápasů poučit."

Handball KP Brno – SKP Frýdek-Místek 27:23 (13:13)

Nejvíce branek Brna: Hubáček 6, Hanták 6, Aspridis 4/2, Dostalík 3, Koubek 3.

Rozhodčí: Bečička – Horák, vyloučení: 3:5, sedmičky: 2/2 – 5/5, diváci: 250.

Frýdek-Místek: Marenčák, Pyško – Bosák, Klaban 2, Pomichálek, R. Meca, Petrovský 9/5, Hardt, Hečko 2, Petřík 2, Vacula, Kichner 4, Strack 4, Krahulík. Trenér: Aleš Chrastina.

Další zápasy 2. kola – sobota 13. září: Dukla Praha – Cement Hranice (16.30). Neděle 14. září: Baník OKD Karviná – Gumárny Zubří, Talent M.A.T Plzeň – Sokol Přerov (oba 10.30) Zlín – A.S.A Lovosice (16.00), Ronal Jičín – Tatran Litovel (17.00).