„Kuba předvedl opravdu fantastický výkon, když jako jediný dokázal udržet ostré nasazené tempo. Od druhého kola prakticky běžel na čele osamocený a do cíle doběhl v pátém nejrychlejším čase historie," pokyvoval uznale hlavou ředitel závodu Josef Nejezchleba.

Tomu udělala největší radost zdárná organizace a také i rekordní účast, když se letošního ročníku zúčastnilo neuvěřitelných 2913 běžců.

Mezi muži doběhl na druhém místě Jiří Homoláč, třetí pak skončil Robert Míč, kterého v závěru mocně dotahoval čtvrtý Jakub Holuša. „Dnes se mi běželo opravdu výborně, je to až neuvěřitelné," usmíval se v cíli šťastný vítěz Jakub Zemaník. „Teď jen doufám, že si formu přenesu i na mistrovství republiky v krosu," přeje si frýdecko-místecký odchovanec.

V závodě žen se zopakoval souboj z loňského roku a i tentokráte byla úspěšnější Petra Kamínková, která druhou Petru Vašinovou nechala za sebou o sedmnáct vteřin. O třetím místě rozhodla těsně před cílem nástupem při výběhu z parku Irena Pospíšilová. „Z počátku byl ten závod trochu pomalejší, ale s blížícím se koncem se zrychlovalo. Já v poslední době moc netrénovala, takže jsem to na sobě cítila. Naštěstí jsem malý náskok měla, podařilo se mi jej do cíle udržet," usmívala se po závodech Kamínková.