Před touto vzájemnou sérii všichni ve Frýdku-Místku doufali ve dvě hladké vítězství, co se nakonec i potvrdilo a Klasik svému soupeři uštědřil největší prohry v letošní sezoně.

Obě utkání se odehrála na pouhých pět směn a byla předčasně ukončena pro vysoký rozdíl ve skóre. Frýdek-Místek si tak hodně vylepšil své skóre, když dohromady zaznamenal čtyřicet osm doběhů. Soupeř dokázal skórovat pouze ve druhém utkání, kdy jeho hráči stáhli dva body.

Hráči Klasiku navíc dosáhli svého prvního homerunu v této sezoně, který měl na svědomí Adam Vítek. Tomu se navíc povedlo poslat míč za plot při všech obsazených metách a zaznamenal tak takzvaný grandslam homerun, čili homerun, kterým stáhl čtyři body.

Velmi dobrý výkon na pálce podal také Martin Drong, který si připsal do svých statistik devět hitů z deseti pokusů. „Oba zápasy probíhaly ve stejném duchu," hodnotil sérii Zbyněk Fajkoš, jenž vedl tým místo Jana Maštalíře, který nemohl být pro neodkladné povinnosti na lavičce Klasiku. „Marko Vykoukal i Ondřej Hon, nedali soupeři šanci se prosadit. Ačkoliv nebylo hřiště úplně ideální, tak naše obrana zahrála naprosto precizně bez jediné chyby. Navíc se nám velmi dařilo v útoku a povedlo se nám zaznamenat hodně bodů," dodal Fajkoš.

Již dnes se Klasik opět představí svým fanouškům na svém hřišti Riviera, kde bude hostit ve dvojzápase liberecké Patrioty. První utkání začíná ve 13 hodin.

(jab)