Ten svůj tým po změně stran několikrát podržel. „Není to jen má zásluha. Na našem vítězství má podíl úplně celý tým, jedinec nic nezmůže,“ hovořil po utkání skromně frýdecko-místecký gólman.

Proti Hranicím jste nutně potřebovali vyhrát. Jak se na zápas díváte teď s odstupem času?
Věděli jsme, že zápas je strašně důležitý nejen pro nás, ale i pro samotné Hranice. Jsme rádi, že se nám podařilo ve druhém poločase utkání zvrátit a nakonec i vyhrát. Hodně důležitá výhra pro nás.

Co vás může ještě těšit, tak je výše skóre. Vy jste totiž v Hranicích prohráli rozdílem dvou gólů, takhle máte s nimi lepší vzájemnou bilanci…
Tohle moc neřešíme. Pokud chcete do play-off, musíte uhrát co nejvíc bodů. No a jestli za námi skončí Hranice, nebo někdo jiný, je vlastně jedno. Cíl máme jasně daný, do play-out určitě jít nechceme.

Vy jste v průběhu prvního poločasu vedli nad soupeřem 8:5, poté jste ale nechali čtyřmi góly Hranice vrátit do zápasu. Co se tam stalo?
Možná tam byla z naší strany určitá nekoncentrovanost, i já jsem mohl něco navíc chytit. Ve druhém poločase jsme se ale zmátořili, začali jsme dávat branky a dařilo se i mě. Jsem za to teď strašně rád, jelikož v Plzni jde porážka zcela na můj vrub.

V Plzni vám utkání možná nevyšlo, každopádně proti Hranicím jste byl jedním ne-li vůbec nejlepším hráčem Frýdku-Místku…
Spíš jsem byl jedním ze strůjců vítězství. Házená je týmový sport, kluci mi v obraně hodně pomohli. Pak už šlo jen o to, jestli taky něco chytnu (smích). Dalším důležitým bodem bylo, že jsme tolik nechybovali a tím pádem nedávali soupeři možnost dávat laciné branky.

Vás už v sobotu čeká další důležité utkání, a to na palubovce nováčka z Nového Veselí. Co k soupeři?
Tam to bude ještě těžší, než doma s Hranicemi. Karty jsou však předem jasně rozdány, my si nic jiného, než vítězství, připouštět ani nemůžeme.