Když starší žáci ŠSK Beskydy před měsícem obsadili na domácím turnaji Českého poháru třetí místo z osmi nejlepších družstev východní konference, byla z toho v týmu radost i smíšené pocity. V celkovém součtu se po dvou turnajích sice dostali na čtvrté postupové místo, ale poslední turnaj se měl hrát u jejich největšího soupeře o postup, družstva Nového Jičína.

Na půdě rivala tedy nastal malý den D a frýdecko-místečtí žáci spolu se svými trenéry Radovanem Podolou a Lukášem Drastichem vyrazili do Nového Jičína obhajovat své pozice. „Nutno říci, že se k tomu postavili čelem a hned v prvním utkání porazili domácí celek jednoznačně 2:0 na sety a patřičně si tím zvedli sebevědomí," zhodnotil vstup do turnaje trenér Podola. Tento výborný výsledek Frýdečtí díky výborným výkonům zopakovali proti dalším pěti soupeřům a pouze jednou odešli poraženi, když nestačili na Ostravu 1:2.
V celkovém součtu to tedy znamenalo první místo v tomto turnaji Českého poháru a postup mezi osm nejlepších družstev celé České republiky. Tam na tým z Beskyd čekají v průběhu tří měsíců další tři turnaje, které určí celkového vítěze Českého poháru starších žáků pro sezonu 2013/2014, a promluví i do nasazení pro Mistrovství ČR, které se bude konat v květnu 2014.

Trenéři Podola s Drastichem svým hráčům vzkazují: „Máme velkou radost, ale ještě nejsme na konci cesty, takže nosánky zase dolů a jde se makat."

(zem)