V tělocvičně TJ Sviadnov byl odehrán druhý turnaj frýdecko-místecké ligy v nohejbale trojic. Jako vždy pořadatelé rozlosovali osmičku přihlášených celků do dvou skupin, poté se pokračovalo zápasy o konečné pořadí.

Ve skupině A postoupily do semifi nále se shodným počtem bodů Bruno Team a Knedlík, když i jejich vzájemné utkání skončilo nerozhodně. Týmy Nošovic a Nové Dědiny tak byly odsouzeny k utkáním o konečné 5. až 8. místo.

Ve skupině B se ve znovu obměněné sestavě nedařilo mistru loňského ročníku a finalistovi prvního turnaje, družstvu Seniors. Se ziskem pouhého jediného bodu za remízu se Skleníkem doprovodili tento tým pouze do utkání o 5. až 8. místo.

Do semifinále tak postoupil Rychvald a stále se zlepšující Staříč. Seniors tak zachraňovali svou reputaci a taky naději na lepší umístění v celkovém pořadí, když nejprve zdolali celek Nové Dědiny a v utkání o páté místo i Skleník. Zápas o konečnou sedmou pozici lépe zvládla Nová Dědina, která si ve dvou setech poradila s Nošovicemi.

V prvním semifinále se utkal Knedlík s Rychvaldem. Rychvald se ve druhém turnaji prezentoval vynikající hrou a po semifinálovém vítězství ve dvou setech postoupil do finále.

Druhé semifinále nabídlo už vyrovnanější bitvu a o vítězství Bruno Teamu nad Staříčem rozhodoval v obou setech poslední možný míč. Bohužel se vítězům v tomto utkání zranil smečař a do finále tak nastupovali bez klasického hráče na tomto postu. To skvěle hrajícímu Rychvaldu pouze usnadnilo roli a po dvou vítězných setech jeho hráči mohli slavit vítězství ve druhém turnaji nohejbalové ligy. V utkání o třetí místo pak Knedlík udolal Staříč.

Pořadí ve druhém turnaji: 1. Rychvald, 2. Bruno Team, 3. Knedlík, 4. Staříč, 5. Seniors, 6., Skleník, 7. Nová Dědina, 8. Nošovice.

Pořadí ligy: 1. Bruno Team 74 bodů, 2. Rychvald 71 b, 3. Seniors 59 b, 4. až 5. Knedlík a Staříč 53 b, 6. Nová Dědina 47 b, 7. Skleník 38 b, 8. Nošovice 35 b.

Další pokračování nohejbalové ligy se uskuteční v sobotu 21. ledna 2013. (raš)