S deseti hráči v sestavě nedokázali hosté vzdorovat ambiciózním baseballistům Nuclears a přivezli si dvě prohry. Navzdory nim si však i nadále v tabulce drží šestou příčku, která jim zaručuje postup do baráže o Extraligu.

Pouze se dvěma nadhazovači v sestavě se vydali baseballisté Klasiku překvapit vedoucí tým soutěže. Výčet ztrát byl ale pro hosty daleko větší. Tři zranění, dva nemocní a dva omluveni – Frýdek v Třebíči jen těžko mohl pomýšlet na hladký průběh střetnutí. Vše se nakonec projevilo i na samotném výsledku, kdy ve dvou utkáních frýdecko-místečtí baseballisté zaznamenali pouhé dva body a obdrželi jich pětadvacet.

„Hráli jsme pouze se dvěma hráči základní sestavy a náš útok tak byl hodně oslabený," hodnotil sérii trenér Klasiku Jan Maštalíř. „Navíc jsme měli k dispozici pouze dva nadhazovače a na kopec se musel postavit také Adam Vítek. Naopak Třebíč na kopec postavila zahraniční posilu Monticella a juniorského reprezentanta Michala Prušu. Soupeř proti nám hrál výborně v obraně a nedal nám moc šancí," dodal frýdecko-místecký trenér.

No a jelikož Frýdečtí dorazili do Třebíče s pouhými deseti hráči, tak do zápasu zasáhl také trenér Maštalíř. „Byla to dobrá zkušenost, protože se člověk vrátil do let, kdy byl aktivním hráčem," usmíval se trenér Frýdku-Místku. „V obraně jsem neměl problémy, ale v útoku to nebylo to pravé. Nebyl jsem dostatečně klidný. Měl jsem tři dobré a tři špatné kontakty."

Důležité zápasy však Klasik teprve čekají o tomto víkendu na hřišti sedmé Chocně. Tam potřebují frýdecko-místečtí hráči minimálně jednou zvítězit, aby si zajistili jistotu postupu do baráže. „Pokud by se nám to povedlo, tak v poslední sérii proti Blansku dáme příležitost většímu počtu hráčů," dodal na závěr trenér Frýdku-Místku.

(jab)