„Ono se ani nedá co hodnotit. To byl výbuch, to byla sopka. Takové utkání jsem asi ještě nezažil. A to dělám volejbal nějaké roky," kroutil nechápavě po zápase hlavou trenér Frýdku Leopold Tůma. Ani domácí kouč Jiří Teplý nebyl zcela spokojený. „Trochu mě mrzí, že jsme se hned přizpůsobili soupeři. Dělali jsme zbytečné chyby. Postupně se do hry dostaly hráčky z lavičky, pro které to byla velká zkušenost. Celý zápas jsme měli pod kontrolou," zhodnotil zápas kouč Hanaček.

Proti svému bývalému týmu se v olomouckém dresu postavilo hned kvarteto volejbalistek. Mezi nimi i blokařka Veronika Závodná. „Teď už to bylo lepší. Nervozita byla při sobotním extraligovém zápase. V klubu jsem hrála pět let, takže to pro mě bylo hodně těžké," řekla Veronika Závodná.

Zatímco sama v létě přestoupila do Olomouce, její sestra Kristýna zůstala v severomoravském klubu. „Bylo to nepříjemné hrát proti ségře. Ale je to sport," okomentovala Veronika Závodná sesterský duel. Ta musí být s úvodem sezony nadmíru spokojená. Vysokoškolačky na českých palubovkách drží vítěznou sérii, jedinou porážku si připsaly s lídrem bundesligy Schwerinem v CEV Cupu. „Je to super, ale musíme být pořád na zemi, aby nám to nestouplo do hlavy. Jednou to přijde," uvědomuje si Veronika Závodná.
Aklimatizaci v novém prostředí ji usnadňuje i to, že spolu s ním z Frýdku na Hanou přestoupily další tři volejbalistky. „Se souhrou tak nejsou žádné problémy," poznamenala blokařka.

Odveta čtvrtfinále Českého poháru volejbalistek se uskuteční ve Frýdku-Místku ve čtvrtek 3. prosince od pěti odpoledne a Olomoučankám k postupu do semifinále stačí uhrát alespoň jediný set. Nejbližší soutěžní duel však čeká sokolky v sobotu 7. listopadu, kdy v rámci 6. extraligového kola hostí od 17 hodin na domácí palubovce Přerov.

VK UP Olomouc – Frýdek-Místek 3:0 (15, 14, 12)

Rozhodčí: Peloušek, Dziacký. Doba hry: 69 minut. Diváků: 150.
Olomouc: V. Závodná, Dudová, Košická, Dumančič, Kubová, Dedíková, libero Hronová. Střídaly: Michalíková, Orvošová, Nováková, Sochorcová, Čudová. Trenér: Jiří Teplý.
Frýdek-Místek: Holišová, K. Vašinová, Mitręga, Štrbová, Bulinová, Kavková, libero Radivojevičová. Střídaly: I. Vašinová, Pavelková, K. Závodná. Trenér: Leopold Tůma.
Další čtvrtfinálové dvojice: Prostějov – Šternberk (první utkání se hraje 1. 12.), Přerov – KP Brno (5. 11.), Ostrava – Olymp Praha (8. 11.).
MAREK PALATKA

V poháru s Brnem
Frýdek-Místek – Zatímco volejbalistky Frýdku-Místku mají svůj úvodní pohárový duel již za sebou, na mužský celek ŠSK Beskydy zápas teprve čeká. Ve 2. kole Českého poháru volejbalistů se hráči ŠSK střetnou na domácí palubovce (hala SPŠ v Místku) s extraligovým Volejbalem Brno. Duel s druhým celkem extraligové tabulky začíná ve čtvrtek 5. listopadu v 17.30 hodin. (sch)