Ve skupině A se od začátku vyvíjela situace poměrně jednoznačně pro týmy Bruno a Seniors, které taky suverénně postoupily do semifinále. Celky Skleníku a Nové Dědiny tak byly odsouzeny k utkáním o konečné 5. až 8. místo.

Ve skupině B byla ovšem situace daleko dramatičtější. Sice tu dominoval tým Rychvaldu, který neztratil ani set, ale další tři týmy měly neuvěřitelně shodnou bilanci, a tak o postupu do semifinále musel rozhodovat los. Ten ukázal svou přívětivou tvář Knedlíku, smutné pak byly družstva Nošovic a Staříče.

V dolním pavouku play off lépe začaly týmy Skleníku a Staříče, když své soupeře Nošovice, respektive Novou Dědinu, porazily ve dvou setech. V duelu o sedmé místo pak Nošovice, cítící stále křivdu z losu v základní skupině, podlehly i Nové Dědině v poměru 1:2. Páté místo pak pro sebe vítězstvím nad Staříčem urval Skleník.

Obě semifinále byly velice vyrovnané a obě se rozhodovaly ve třech setech. Nejprve Rychvald udolal 2:1 Seniors a Bruno Team pak stejným poměrem zvítězil nad Knedlíkem. V zápase o třetí místo se střetly dva domácí týmy a lepší byli tentokrát Seniors, když Knedlík zdolali docela hladce 2:0.

Finále pak nabídlo opět špičkovou podívanou. Turnaj od turnaje se zlepšující Rychvald sice v prvním setu nestačil na zkušenost Bruno Teamu, ale v druhém a následně i třetím setu lépe zvládnul koncovku a podruhé za sebou pro sebe získal turnajové vítězství. Tímto vítězstvím se pak dostal i do čela celkového pořadí ligy.

Pořadí ve 3. turnaji FM ligy: 1. Rychvald, 2. Bruno Team, 3. Seniors , 4. Knedlík, 5. Skleník 6. Staříč, 7. Nová Dědina, 8. Nošovice.

Pořadí ligy po třech turnajích: 1. Rychvald 111 b, 2. Bruno Team 108 b, 3. Seniors 91 b, 4. Knedlík 81 b, 5. Staříč 75 b, 6. Nová Dědina 66 b, 7. Skleník 63 b, 8. Nošovice 51 b.

Další pokračování nohejbalové ligy se uskuteční v sobotu 16. února opět v tělocvičně TJ Sviadnov. Více informací najdete na www.nohejbalsviadnov.cz. (raš)