Po závodech v okolí Karlštejna a Lednicko-valtickém areálu se poběží v Bílé. Startuje se už tuto sobotu. v Beskydech.

Čtyřsedačková lanovka Zbojník vyveze závodníky na místo, kde v zimě sjíždí kopce lyžaři a odtud se začne počítat čas. Proběhnou se po hřebenu, kde se otevřou výhledy na Lysou horu nebo také jižní masív Smrku. Na druhé straně se pak představí ve své kráse slovenská část Moravskoslezských Beskyd.

„Běhej Lesy je alternativou k městským běhům a nabízí nový běžecký zážitek uprostřed přírody. Ve spolupráci s generálním partnerem Lesy ČR jsme hledali lokality, které budou atraktivní a nabídnou unikátní zážitky. Každý závod je něčím výjimečný," vysvětluje David Douša z agentury RAUL, která seriál připravuje.

„Zároveň jsme chtěli nabídnout i společné zážitky a zařadili jsme týmové soutěže Tandem pro dvojice či Slow motion pro týmy s neomezeným počtem členů, kterým půjde v součtu o co nejdelší čas strávený na trase," láká Douša potencionální závodníky.

Start závodu proběhne ve Ski areálu Bílá v srdci Beskyd. Start dětských závodů je naplánován na 13. hodinu, dospělé závody odstartují v 15 hodin. Registrace probíhají na webových stránkách www.behejlesy.cz, startovné začíná na 400 Kč a nerozlišuje mezi krátkou (10 km) a dlouhou (20 km) trasou.