Atletům TJ Slezan Frýdek-Místek se na mistrovství Moravy a Slezska dařilo. Domů si přivezli celkem jedenáct medailí.

Po celý závodní den provázelo startující obrovské vedro, rozpálený třinecký tartan ale běžcům z TJ Slezan Frýdek-Místek naopak svědčil. „Na mistrovství jsme vybojovali čtyři zlaté, pět stříbrných a dvě bronzové medaile," sesumíroval počet medailových umístění trenér Josef Nejezchleba.

Tomu jako první udělala radost Natálie Závorková, která na osmistovce vybojovala titul mistryně Moravy a Slezska v kategorii juniorek. Závorková do cíle doběhla v čase 2:25,54 minuty. Stříbro pak na stejné trati přidala Kateřina Siebeltová, která cílovou pásku přeťala v čase 2:27,96 minuty. Stejně dlouhou trať absolvovala také trojice frýdecko-místeckých dorostenek. Nejlépe dopadla Petra Pavlásková, která doběhla druhá (2:21,13 min). Iveta Rašková skončila šestá a Kateřina Krtková sedmá.

Druhé zlato přidal frýdecko-místeckým barvám Sergej Tkach v závodě na 2000 m překážek, když zvítězil v čase 6:37,62 minut. Titulem mistryně Moravy a Slezska se může po neděli pyšnit rovněž i Kateřina Siebeltová, která jasně ovládla závod juniorek na 400 m překážek, navíc to bylo v letošním maximu 65,52 vteřin. „Medaile nám přibývaly i na nejdelších tratích. V závodě juniorek na 3000 metrů vybojovala v obrovském vedru stříbro Veronika Siebeltová. Mezi muži skončil na pětikilometrové trati Pavel Michna druhý, ve stejně dlouhém závodě, ale v kategorii juniorů, byl Daniel Raška třetí. Poslední individuální medaile vybojovaly ještě v závodě žen Natálie Závorková s Veronikou Siebeltovou, kdy Naty získala stříbro a Verča bronz," řekl Nejezchleba. Medailovou sbírku pak završila ještě štafeta dorostenek, která v běhu na 4 x 400 metrů brala ve složení Adéla Lojkásková, Petra Pavlásková, Anna Dokoupilová a Iveta Rašková, zlato.

Hodně blízko bronzovému stupínku byla pak ještě v trojskoku Soňa Lisníková, kterou od medaile dělily pouhé čtyři centimetry. Cenný kov unikl rovněž i Tereze Uherkové, která v osobním rekordu doběhla na 1500 metrů překážek čtvrtá. Na stejném místě skončila mezi juniorkami v oštěpu Kateřina Siebeltová.