V minulém týdnu hostily sokolky na své palubovce silný a ambiciózní celek Králova Pole. Brňanky se ale tentokráte v nejlepší formě nepředvedly a se srdnatě bojujícím týmem Frýdku-Místku prohrály 1:3. „Frýdek hraje o šesté místo, což bylo na palubovce také i vidět. Domácí měli obrovskou chuť, my si musíme naopak náš výkon vyříkat,“ komentoval zápas brněnský kouč Marek Rojko.

Samotné střetnutí překvapilo i domácí hráčky. „Přiznám se, že takový průběh zápasu jsme vůbec nečekali. Já jsem tedy hodně překvapena,“ řekla krátce po zápase domácí kapitánka Kateřina Holišová. „Největší problém Brna byl v tom, že dělaly strašně moc chyb. V tom jsem je vůbec nepoznávala. Měly také problém na přihrávce, takže jsme asi měly tentokrát dobrý servis,“ usmívala se frýdecko-místecká volejbalistka.

V tomto týdnu se zakončí 2. část extraligové soutěže, po které se týmy rozdělí do následného play-off. Sokolky sice ještě čekají dvě utkání (ve čtvrtek hrají ve Šternberku, v sobotu pak doma od 17 hodin s Přerovem), už teď ale ví, že do vyřazovacích bojů půjdou z 6. místa. Jejich soupeřkami ve čtvrtfinále tak budou volejbalistky TJ Ostrava. „To je pro nás asi nejschůdnější soupeř v play-off. Na Olomouc zahrát totiž neumíme, naopak s Ostravou jsme letos vyhrály v poháru a v extralize jsme utkání dotáhly až do tie-breaku. Neříkám, že je porazíme, ale určitě s nimi můžeme sehrát vyrovnanou partii,“ řekla kapitánka Frýdku-Místku Kateřina Holišová.

SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK NIBE – KRÁLOVO POLE 3:1 (16, -22, 12, 14)
Rozhodčí: Slezák, Ištvanech. Diváci: 100. Doba hry: 96 minut.
Frýdek-Místek: Kavková, Pavelková, Mitręga, Kukučová, Holišová, Jurčíková. Libero: Radivojevičová. Střídali: I. Vašinová. Trenér: Leopold Tůma.

Extraliga žen - tabulkaZdroj: Deník