První utkání se odehrálo na stadionu brněnského celku v pátek odpoledne a bylo dosti ovlivněné počasím. S nepříznivými podmínkami si totiž lépe poradili domácí hráči, kteří porazili Klasik vysoko 10:1.

Možná i tato výhra stála za překvapením, které se odehrálo o den později. Klasik totiž na domácím hřišti předvedl diametrálně odlišný výkon a překvapivě zdolal extraligového favorita. Navíc v letošní baráži jako vůbec první tým z 1. ligy uštědřil porážku některému z extraligových celků. Velkou měrou se o to přičinil nadhazující Ondřej Hon, který dostal přednost před Venezuelanem Avendanem. Hon nakonec odházel všech devět směn, ve kterých soupeři povolil pouze tři doběhy.

Naopak domácí pálka fungovala na výbornou a dokázala rozpálit hostujícího Marka Bošanského, jinak reprezentanta Slovenské republiky. Fanoušci Klasiku se tak po konci utkání mohli radovat z jasného vítězství 9:3.

„Na kopci jsem se cítil velmi dobře,“ hodnotil své pocity frýdecko-místecký nadhazovač Ondřej Hon. „Někdy kolem sedmé směny jsem začal pociťovat trochu únavu, ale řekl jsem si, že už to dotáhnu do konce. Jsem rád, že jsme ukončili sérii porážek a připomněli si vítěznou atmosféru. Budeme se chtít toho držet a také vyhrát ještě nějaké další zápasy,“ dodal.

Klasik Frýdek-Místek si touto výhrou ještě udržel naději na postup do extraligové soutěže. Tu si může přiblížit hned o následujícím víkendu, kdy jej čekají dva zápasy s Třebíčí. V sobotu 9. září se hraje na půdě soupeře, o den později pak Klasik od 13 hodin přivítá soupeře na svém stadionu. (jab)

Baseball tabulkaZdroj: Deník