„Na závod jsme se vydali tentokráte s desetičlennou výpravou, mezi níž byli děti od ročníku narození 2003 až 2007,“ řekla trenérka Barbora Fuková. Ta ještě dodala, že všichni plavci PO Frýdek-Místek se zúčastnili pětiboje (50 m tratě u čtyř plaveckých disciplín absolvovali desetileté a mladší děti, ti starší pak bojovali na dvojnásobné trati. Na závěr pak všechny ještě čekala polohovka na 100 m).

V nejmladší kategorii D (žactvo 2007/2008) se z frýdecko-místeckého oddílu představili Adam Holaník a dvojice dívek Karolína Kišová s Apolenou Fukovou. „Adamovi se nejlépe povedl závod na padesátku volným způsobem, kde si zaplaval osmý nejrychlejší čas. Kája si zase ve všech disciplínách zlepšila osobní rekordy a Apolenka se svými výkony probojovala ve dvou závodech do první desítky,“ pochválila mladé naděje PO FM jejich trenérka.

Další věkovou kategorií byla skupina závodníků narozených v roce 2005 a 2006. V ní nasadili Frýdecko-Místečtí do bojů o medaile hned pět želízek v ohni. „Martinu Polachovi nejlépe vyšla úvodní disciplína – 100 m motýlek, kde si vylepšil svůj osobní rekord a skončil nakonec sedmý. Za úspěch lze považovat i jeho polohovka, ve které doplaval desátý. Potěšil nás rovněž i výkon Adama Andrleho, který hned čtyřikrát vylepšil své osobní maxima, navíc při závodech na znak skončil pátý,“ radovala se z úspěchu svých svěřenců Fuková.

Asi s největší konkurencí se musely v Bruntále poprat plavkyně Alena Chlopčíková a Adéla Klančíková. „Holky měly proti sobě o rok starší závodnice, ale musím říct, že se vůbec neztratily. Obě shodně třikrát vylepšily své maxima,“ ocenila dosažených výsledků jejich trenérka.

Výborných výsledků dosáhla Kateřina Fuková, která si na závody přivezla opravdu skvělou formu. „Kačka si ve všech pěti disciplínách zlepšila osobní rekordy, což jí dokonce vyhouplo na tři bronzová umístění. V celkovém hodnocení pětiboje získala celkem 1723 bodů a se ztrátou pouhých tří bodů skončila bohužel na bramborové pozici,“ litovala ztráty třetí příčky trenérka Barbora Fuková.

Posledními dvěma závodníky, kteří se v Bruntále prali o cenné kovy, byla Karla Chlopčíková v kategorii Žačky B a trenér Jan Holaník v kategorii Masters. „Kája předvedla velmi solidní výkony, vylepšila si své osobáky ve všech pěti disciplínách, na stovce prsa skončila třetí a v polohovce vybojovala druhé místo. Stejné umístění pak získala i v hodnocení celého pětiboje. Dařilo se i mému kolegovi Honzovi, který všem ukázal, že to není pouze plavecký teoretik, ale že stále ještě umí. Jeho časy na 100 m VZ a 100 m PZ mohou být inspirací a výzvou pro naše závodní naděje,“ dodala Fuková.