„V konečném důsledku budeme se sedmým místem asi spokojeni. Nakonec jsme získali dvacet bodů, které jsme získat chtěli. Byly tam ovšem zápasy, které jsme vyhrát mohli a možná i měli. To je však už za námi. Hlavní cíl, kterým byl postup do play-off, jsme si splnili. A to, jestli budeme šestí a narazíme pak na Duklu, nebo sedmi a hrát se Zubří, to je teď opravdu fuk. Svůj první cíl byl splněn, teď můžeme svůj stín jen překročit,“ usmíval se po posledním zápase, ve kterém orli porazili na domácí palubovce Karvinou 35:29, trenér Aleš Chrastina.

Před posledním kolem základní části měli Frýdečtí jen jednu jistotu. V předstihu si totiž zajistili účast ve vyřazovacích bojích. Z kterého místa to ale bude a na koho pak orli v play-off narazí, to měl určit právě výsledek derby. „Během zápasu jsme nechtěli nějak kalkulovat, takže jsem se o ostatní výsledky ani nezajímal. Brali jsme to tak, že se vše dozvíme prostě až po zápase. Proti Karviné jsme podali bojovný výkon. Z počátku jsme měli problémy s jejich hrou na pivotu. Postupně jsme se ale v tomhle zlepšili, navíc výborný výkon podal Honza Marenčák. Ten byl rozdílovým hráčem zápasu. Karviná totiž hrála dobře a rychle, ale v brance jsme byli zkrátka lepší,“ zdůraznil Chrastina.

Takovým zlomovým okamžikem byl průběh prvního poločasu, ve kterém Karvinští během několika minut ztratili slibný tříbrankový náskok (z 8:11 na 15:11 pro Frýdek). „Tohle asi rozhodlo. Důležité ale také bylo, že jsme začali být úspěšnější v obraně. Že jsme nedostávali každým útokem gól a navíc se klukům dařil rychlý přechod do protiútoku,“ postřehl frýdecko-místecký kouč.

Ve čtvrtfinále se tedy tým Pepina střetne s loni pátým celkem nejvyšší soutěže. „Zubří je sice nedaleko, ale je otázkou, zda to bude či nebude výhodou. Oni jsou velmi těžkým soupeřem, nám to navíc proti nim moc nejde. Možná je ale nejvyšší čas to zlomit. Kluci si po Karviné na chvíli odpočinuli, od pondělka jsme už ale naběhli na plnou přípravu. Pokusíme se překvapit, protože překvapení by to určitě bylo. Zbraně rozhodně neskládáme, chceme uhrát co nejlepší výsledek,“ řekl Aleš Chrastina.

Úvodní dva zápasy se hrají na Valašsku, a to v sobotu a neděli. Odvety jsou pak na pořadu o týden později. Z postupu do semifinále se bude radovat celek, který jako první dosáhne tří výher.

tabulka házená extraligaZdroj: Deník