Vítězný tým získal nejen zlaté medaile, ale také i právo účasti na červnovém mistrovství světa v Srbsku.

„Volejbal má v naší škole velmi dlouhou tradici ať už v podobě volejbalového kroužku, vánočního turnaje, maratónu nebo každoroční organizaci volejbalových soutěží AŠSK a účasti v nich. A tady se zrodil letošní největší úspěch v dosavadní historii školy," vysvětluje tělocvikářka Dana Górecká a dodává: „Studenti nejdříve vyhráli okresní i krajské kolo, pořádané naší školou. V kvalifikaci v Olomouci si pak poradili s přehledem s SPŠ Přerov 2:0, ale také i Gymnáziem Uherský Brod. Ty rovněž porazili ve dvou setech. Na republice dokonce nezaváhali ani jednou a ve finále porazili hladce ve dvou setech Gymnázium Praha 5," chválila mladé volejbalisty Górecká.

Do Srbska pojedou frýdecko-místečtí studenti společně s dívkami z Gymnázia Jiřího Wolkera z Prostějova, které ve finále porazily Gymnázium Brno, Křenová.

„Tento úspěch je nejen úspěchem školy, ale také i klubu ŠSK Beskydy, který má sídlo a zázemí v hale SPŠ. Většina mistrů republiky hraje v tomto klubu a trenéři spolupracují se školou jako rozhodčí. Hodně pomohla také i osobní účast trenéra Michala Provazníka," dodala ještě Górecká.

Ve Frýdku-Místku se bude hrát navíc mistrovství republiky kadetů ČVS. To se uskuteční v místecké hale u SPŠ ve dnech od 4. do 6. března. „Přijďte povzbudit své spolužáky a kamarády. Věřím, že uvidíte nejen kvalitní volejbal, ale také i naše hráče v akci," pozvala veřejnost na volejbalový turnaj Dana Górecká.