Extraligové volejbalistky Frýdku-Místku mají před play-off jasný cíl. V tabulce se po závěrečných dvou kolech nadstavby umístit do třetí příčky, která by jim ve čtvrtfinále přisoudila lehčího soupeře, a v případném semifinále by se pak vyhnuly velice silnému Prostějovu.

Poslední prohrou v Olomouci si ale sokolky situaci značně zkomplikovaly, ze třetí pozice se rázem propadly až na pátou. „Na Hané jsme odehrály jeden z nejnepodařenějších zápasů. Neříkám, že holky hrály bez zájmu, ale z naší strany to bylo spíš o nedůrazu. A to ve všech herních činnostech," viděla důvod hladké porážky trenérka Frýdku-Místku Alexandra Dedková.

Sokolky svůj cíl ale ještě nevzdávají. Lehké to však mít vůbec nebudou bodově uspět musí dnes doma s mis-trovským Prostějovem i v sobotu v Praze s Olympem.

„Je to pro nás nejtěžší možný los. Víme, že šance existuje, ale bude to dost těžké. Nicméně Prostějov už letos několikrát prohrál a není tak suverénní jako v předešlých sezonách. Věříme, že nás v co největším počtu přijdou povzbudit fanoušci, jejich pomoc teď potřebujeme. Pokud půjde holkám servis, pak mohou být oba zápasy otevřené," je přesvědčena Dedková. K dispozici bude mít kompletní kádr. „Holky jsou odhodlané odčinit olomoucký nezdar. Ať už to ale dopadne jakkoliv, play-off je otevřené z jakéhokoliv místa po nadstavbové části.," poznamenala trenérka Sokola.

Volejbalistky Ostravy všech šest svých dosavadních zápasů v nadstavbě vyhrály a účast ve vyřazovacích bojích si zajistily už v minulém kole. „Chceme být lepší než osmí, ale naše plány by jedna porážka mohla zmařit," touží po výhodnější výchozí pozici do play-off Miloš Matula, manažer klubu.

Na šestou Slavii ztrácí Ostrava dva a na sedmé KP Brno jeden bod. Šance je velká, s oběma týmy se utká v posledních dvou kolech dnes hostí Pražanky, v sobotu hraje pod sítí Jihomoravanek. „Pevně věřím, že Slavii smázneme, a pak se s Brněm v jeho nepříjemně velké hale popereme o šesté místo. Natrénovali jsme si to tam už minulou sobotu v zápase proti SG," připomenul Matula hladké vítězství 3:0.

V základní části extraligy skončila Ostrava devátá, po nevydařeném začátku sezony ji od šesté Slavie v tabulce dělilo osm, od sedmého KP Brno sedm a od osmého Šternberku tři body. „Naše ztráta byla velká, ale my se nevzdáváme. Teď by to ještě chtělo třešničku na dortu," přeje si ostravský manažer další posun na šesté místo.