Před svými fanoušky vyzvali Blansko, se kterým se měli původně utkat už v úvodu sezony. Nakonec si oba celky připsaly po jedné výhře a nyní již mohou pomýšlet na boje v baráži o extraligu.

Hosté sice měřili dlouhou cestu na sever Moravy, ale na začátku prvního zápasu to byli spíš domácí, kteří hráli nekoncentrovaně. V prvních třech směnách i zásluhou několika chyb v obraně soupeři povolili sedm doběhů. Postupem času se hra vyrovnala, ubylo chyb, ale Klasik nedokázal pořádně zatlačit na dobře házejícího Konvalinku. Výkon a ani prohra 1:8 určitě diváky nenadchli.

Jenže co se nepovedlo v prvním zápase, domácí hráči vše odčinili v odvetě. Na svého soupeře zatlačili hned v první směně, v niž dokázali stáhnout pět bodů. Zápas z kopce velmi dobře řídil Pavel Kociňák a později David Koláček. Pálkaři Klasiku se dokázali dostávat na mety a do konce zápasu ještě přidali další tři doběhy. Po výhře 8:3 tak skončili s vyrovnanou bilancí devíti výher a devíti proher, což jim stačilo na postupovou šestou příčku.

„Před prvním utkáním jsem si říkal, že by to mohlo skončit jedna jedna, což se nakonec potvrdilo," hodnotil sérii trenér Frýdku-Místku Jan Maštalíř. „Mrzí mě, že jsme v prvním utkání udělali mnoho chyb v obraně a tak byl výsledek od začátku jasný. V první směně jsme jim darovali čtyři body a od toho se odvíjel celý zápas. My jsme se do něj nedokázali dostat, protože jejich nadhazovač házel výborně. Před druhým utkáním jsme to hodili za hlavu. Nadhazovači Kociňák a Koláček jej odházeli výborně. Nevyvarovali jsme se opět několika chyb, které nás stály doběhy, ale v útoku jsme se probudili a na soupeře zatlačili," dodal frýdecký trenér. „Jelikož to byly dohrávané zápasy na konci základní části a prakticky v nich již o nic nešlo, tak to na nich také bylo vidět," řekl po skončení série trenér Blanska Ivo Kučera. „Nám stačilo jedno vítězství, takže z tohoto hlediska jsem spokojený. Samozřejmě nejsem spokojený s tím, jak nám utekl začátek druhého zápasu, ale to se občas stane."

Další mistrovské utkání sehrají baseballisté Klasiku opět v domácím prostředí, a to proti Sokolu Hluboká nad Vltavou. První utkání je na pořadu v sobotu 25. června od 15 hodin, odveta se hraje pak o den později, ale už v 10 hodin. (jab)