Šestadvacetiletý Jan Tinka z Raškovic už si rovněž prostřednictvím internetu pořídil hodně věcí. „Už toho bylo celkem dost. Napadá mě jídlo, oblečení, zájezdy. Ne vždy to ale bylo kvůli přijatelnější ceně, ale i kvůli mnohem lepší nabídce. Než si něco objednám, podívám se na hodnocení předchozích zákazníků, abych věděl, jestli se jedná o solidní obchod. Samozřejmě bych nechtěl kupovat ,zajíce v pytli´. Když kupuji oblečení, jedná se o menší internetové obchody, které mám už dostatečně ověřené," sdělil Jan Tinka.

„Já internet doma nemám, takže s nakupováním přes něj zatím žádnou zkušenost nemám. Synové k internetu přístup mají, pokud vím, tak na něm skoro nenakupují. Měli jednu špatnou zkušenost. Objednali si nějakou hračku, ta se ale po pár dnech rozpadla. S reklamací to bylo horší," řekla šestašedesátiletá Jiřina Pastorková z Frýdku-Místku. Nakupování přes internet zatím neláká 19letou Patricii z Frýdku-Místku. „Vím, že známí tak nakupují, ale já s tím nemám žádné zkušenosti. Přes internet jsem ještě nic neobjednávala," řekla včera na dotaz redakce.

„Raději mám kamenné obchody, to určitě," konstatovala. „U nás doma se o elektroniku stará taťka, já ani nevím, co bych takto mohla nakupovat. Oblečení ne, protože si musím vyzkoušet střih a vůbec všechno, takže by to nebylo ono," zamyslela se devatenáctiletá dívka.

To čtyřicátnice Karin nakupování přes internet podle svých slov vyhledává. „Objednáváme si takto dost věcí. Většinou elektroniku a spotřební zboží. Naposledy to byly snad baterky," vzpomínala žena z Frýdku-Místku. „Oblečení jsme takto kupovali jen jednou a pasovalo to. Takže i toto byla dobrá zkušenost," poznamenala Karin.