Obec Bílá se stala pátým místem, kde svůj ŠKODA Park postavili. Ve spolupráci s autorizovaným prodejcem AUTO Heller si tak milovníci zimních radovánek a příznivci této české značky mohli vyzkoušet nejen jízdní vlastnosti vozidel, ale aktivně strávit den s celou rodinou.

„Program je postavený nenásilnou formou tak, aby si každý z návštěvníků našel trochu té zábavy, připraveny jsou soutěže i dárky. Navíc registrací kontaktní karty mají šanci vyhrát hodnotné ceny, jako je autochladnička nebo střešní držák lyží. Největší výhrou je však zapůjčení vozu Citigo na devět měsíců zdarma," prozradil zástupce automobilky Pavel Toman.

Až z Břeclavi neváhala přijet Stanislava Kalafousová, která se ubytovala i s celou rodinou v místním středisku. „Na internetu jsme si našli, že tu bude předváděcí jízda Superbu. Sice už doma jeden máme, ale potřebujeme obnovit park. Zkušební jízdu si mají v plánu vyzkoušet jak manžel, tak i syn. Teď máme vybitý foťák, utíkáme jej nabít a dojdeme zase zpět na kapelu Nightwork," slibovala žena. Spokojena byla také její dcera, která si už v soutěžích stačila vybojovat i nějaké výhry. „Házela jsem pneumatikami, střílela na branku a vyfotila jsem se s Adélou Gondíkovou," doplnila nadšeně maminku.

Zájem o testovací jízdu byl opravdu veliký během hodiny a půl byly všechny jízdy obsazeny. „Na jiných místech, která jsme navštívili, trvalo tři až čtyři hodiny, než se nám podařilo kapacitu naplnit. Tady bylo vše obsazeno, řekl bych, doslova extrémní rychlostí," usmíval se jeden z řidičů vozového parku ŠKODA. Jedním ze šťastlivců byl Michal Stach z Frýdku-Místku. „Úžasné! Byla to moje první jízda s automatem. Sice jsem párkrát hledal v zatáčkách spojku, ale na takové poježděníčko bych si zvykl hned. Je to Laurin & Klement všechno v plné palbě. Kdybych měl navíc milion dvě stě a nevěděl bych, co s nimi, tak je to jasná volba," řekl mladý muž. „Chceme veřejnosti říct, že ŠKODA tady v České republice je doma. Novou Octavii si lidé mohou zakoupit v každé dealerské prodejně Škoda, a to už od 2. února," uzavřel Pavel Toman.

Tři otázky pro Petra Pečenku, ředitele ŠKODA AUTO Česká republikaAutomobilka Škoda vyráží již čtvrtou sezonu do hor s akcí pod názvem ŠKODA Park, kdy na svých cestách pro své návštěvníky připravuje spoustu zábavy pro celé rodiny, jak dokládá snímek z Bílé.

Čím se tento již čtvrtý ročník liší od těch předchozích?

Tento ročník je výjimečný v tom, že máme možnost představit nové modely naší stáje. Jsou jimi ŠKODA Octavia a ŠKODA Rapid, které měli návštěvníci možnost vidět poprvé už na prvním ŠKODA Parku v Harrachově. Kromě toho nás po celou dobu provází skupina Nightwork, což si myslím, že je velký tahák pro to, aby si lidé po sportovním výkonu a zábavě na lyžích mohli v klidu odpočinout a poslechnout si tuto velmi populární kapelu.

Vzpomínáte na své první auto, které jste si koupil?

Vzpomínám. Moje první auto byla ŠKODA 105, které jsme si pořídili v roce 1988 z tovární prodejny pro zaměstnance. Bylo určeno do Anglie, odkud se však vrátilo s nějakým poškozením. Pravostranné řízení jsme nechali přestavět a nám velice dlouho sloužilo. Kus práce odvedlo v době sametové revoluce, kdy jsme v něm, coby studenti, rozváželi po České republice letáky a informace o tom, jaká je situace v Praze. Takže auto máme krásně propojené se změnou režimu.

V dobách vozů ŠKODA 105/120/130 nebo Rapid každý z jejich majitelů věděl zcela přesně, kam při jejich případné poruše sáhnout. Jak je to nyní s novými vozy?

Veškerá elektronika už vyžaduje moderní přístroje, kdy naši mechanici i servisní personál procházejí odborným školením. Není proto možné, aby si člověk takové auto opravoval sám. Na druhé straně je to dobře především z hlediska bezpečnosti. Zásahy, kdy se klínové řemeny „opravovaly" například punčocháči, jsou dnes už poměrně úsměvné. Dbáme na to, aby naše auta byla pro zákazníky maximálně bezpečná. (gapa)