Operační středisko mělo událost ohlášenou po třinácté hodině. Na místo byli ihned vysláni profesionální hasiči z Frýdku-Místku, kterým ještě pomohly tři dobrovolné sbory z Bašky, Frýdku a Frýdlantu nad Ostravicí.

„Hasiči po příjezdu zjistili, že pod střechou budovy vychází kouř. Jelikož byl objekt uzamčen a majitel se na místě nenacházel, museli násilně vstoupit do interiéru. Následně provedli za použití dýchacích přístrojů průzkum v zakouřené budově. Zjistili, že hoří rozvaděč a měnič – součásti zařízení fotovoltaické elektrárny, jejíž panely vyrábějící elektrickou energii byly umístěny na střeše objektu," upřesnil zastupující mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Holub
Jelikož fotovoltaické panely neustále dodávaly vyráběnou elektrickou energii do poškozených rozvodů, byla na místo přivolána odborná firma, která prováděla montáž součástí elektrárny.

„Po domluvě s velitelem zásahu je o příjezd požádal majitel, který se později dostavil. Po odpojení elektrárny z provozu odbornou firmou byla provedena konečná likvidace požáru, budova byla taktéž odvětrána. Na lokalizaci a likvidaci požáru použili hasiči sněhové a práškové hasicí přístroje. Majitel vyčíslil škodu způsobenou požárem předběžně na 300 tisíc korun. Kolegové ovšem svým zásahem uchránili mnohem vyšší materiální hodnoty," dodal Petr Holub s tím, že příčinou vzniku požáru byla podle vyšetřovatele technická závada na elektroinstalaci.