Vzhledem k tomu, že už při příjezdu hasičů byla celá v plamenech, po dohodě s majiteli se nechala dohořet. „Předběžná škoda byla odhadnuta na 1,5 milionu korun, příčina vzniku požáru je v šetření. Dosud nebyl nikdo zraněn,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. „Operační středisko hasičů bylo o dobře viditelném požáru dřevěného objektu o půdorysu 10 krát 8 metrů, sloužícího spíše jako velmi málo využívaná chata, informováno ve středu před půl šestou ranní. Do Ostravice vyjela jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Frýdek-Místek, společně s ní tři jednotky dobrovolných hasičů - Ostravice, Frýdlant nad Ostravicí a Čeladná, celkem šest cisteren a jeden dopravní automobil,“ upřesnil Petr Kůdela.

Už při příjezdu hasičů hořela celá roubenka vydatným plamenem. Hasiči se zaměřili na ochlazování okolních chalup. Ještě ve středu odpoledne zde kontrolovaly zatím bezproblémové dohořívání dvě jednotky dobrovolných hasičů - Ostravice a Frýdlant nad Ostravicí. Uhašení roubenky se odhaduje nejdříve na středeční večer.

Ilustrační foto.
Dopravní podniky budou spolupracovat