VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Bylinkářky radí: Jak se chránit v listopadu

Region - V měsíci listopadu bychom se měli chránit proti chladu a vlhku. V tomto období se organismus připravuje na zimu. Zpomaluje se látková výměna, tělo si šetří energii a zásobuje se vitaminy a minerály.

26.11.2012 6
SDÍLEJ:

Silvie Melušová (vlevo), Bára Masopustová, Slezské bylinářství, Na Valech, OpavaFoto: DENÍK / Zuzana Urbánková

Dáváme přednost potravinám, které posilují krev a dodávají teplo, jako jsou červená řepa, česnek, med, křen, červené zelí, kořenová zelenina (v tomto období zelenina tepelně upravená).

Podzim ovlivňuje zdraví dýchacích cest a imunity, látkové výměny, psychiky a únavu. Na nemoci dýchacích cest a únavu doporučujeme: lipový květ, černý bez, diviznu, tužebník, echinaceu, rakytník, lapacho, zázvor, skořici, ženšen koření, tinkturu z grepových jader.

Motto pro listopad: Necháme-li v pokoře odplynout vše, čemu vypršel čas, pak se bude moci zrodit něco nového.

Autor: Redakce

26.11.2012 VSTUP DO DISKUSE 6
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Srážka dvou osobních aut ve Frýdku-Místku.
AKTUALIZOVÁNO

Pondělní ráno provázely vážné nehody

Beskydská horská chata Prašivá.

Značka zakáže auta na Prašivé

Třinec poprvé v sezoně porazil Hradec a drží se na druhém místě

Hokejisté druhého Třince porazili v 50. kole extraligy Hradec Králové 4:1 a drží si tříbodový náskok před třetí Spartou. Mountfield prohrál s Oceláři poprvé v sezoně a ztratil dvě kola před koncem naději na posun výše ze současné čtvrté pozice.

Třinec loni řešil 25 žádostí o informace

Třinec - Lidé mají podle zákona možnost žádat radnice o informace. Například v hutnickém městě loni přijali zhruba dvě takové žádosti do měsíce.

V Hnojníku chystají rozšíření hřbitova

Hřbitov v Hnojníku už není svou kapacitou dostačující. V obci jej proto plánují rozšířit na nezastavenou přilehlou plochu.

OBRAZEM: Masopustní průvod

Masopustní jarmark pobavil v sobotu náměstí Svobody v Místku a jeho okolí. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies