První díl byl uveden na internetové televizi Obbod ve druhé polovině června. Diváci ho mohou zhlédnout po registraci, která je bezplatná a nabízí třídenní využívání služeb. Za další zhlédnutí se platí buď jednorázový poplatek 25 korun nebo měsíční předplatné. První díl byl ve čtvrtek uložen jako volně dostupný na Youtube.

Pilotní 25minutový díl nabídl seznámení s trenérem Lubošem Hrouzkem, kterého hraje Jiří Langmajer. Se synem se stěhuje do Havířova, kde povede místní tým, v něm ž se objevují i havířovští hokejisté.

Zdroj: Youtube

Reakce na úvodní díl jsou vesměs pozitivní, přestože by diváci čekali více akce. „První díl jsem viděla, byl dobrý. Samozřejmě, že jsem sledovala, jak vyznívá Havířov a zatím nemám žádných výhrad. Uvidíme, co přinesou další díly,“ řekla primátorka Jana Feberová.

Podobné hodnocení má i náměstkyně primátorky Alena Zedníková. „Přijde mi to vtipné. Nejsou tam takové pikantnosti jako ve Vyšehradu. Uvidíme v dalších dílech. Všimla jsem si, že tam jsou zapojeni i havířovští hokejisté, například Honza Maruna. To je mi sympatické,“ hodnotila.

Ilustrační foto.
Dárky za vysvědčení? Podstatné je už samotné gesto ze strany rodičů

Prezident HC AZ Havířov Jaroslav Mrowiec přiznal, že Lajnu ještě neviděl: „Samozřejmě vím, že se tady natáčel a o čem seriál bude. My jako klub filmařům vycházíme vstříc, někteří hráči se tam dokonce objevují v menších rolích,“ uvedl.

Tvůrci se museli vypořádat s tím, že v době natáčení už havířovských zimní stadion neměl led. Scény na ledě se proto točily v Ostravě. V havířovských scénách se záběry přizpůsobily, aby nebyla ledová plocha vidět.

Pozitivní reakce na Lajnu mají i její tvůrci, kteří chtěli, aby seriál bavil svou vtipností. „Máme velmi dobré reakce, které překonávají očekávání. Rozhodli jsme se pokračovat dalšími sedmi díly, a to třeba i bez ohledu na podporu města,“ řekl Deníku producent seriálu Daniel Strejc.

Existuje dokonce možnost, že se seriál dostane do vysílání některé z klasických celoplošných TV.

„Měli jsme vážnou a seriózní schůzku s komerční stanicí, která chtěla seriál okamžitě koupit do vysílání, protože v tom vidí podobný potenciál jako Okresní přebor. Seriál ale necháme rok u nás a uvidíme, co se bude dít. Třeba přibude druhá řada a pak to bude dávat větší smysl se bavit s televizí, že by to uvedla,“ dodal Strejc.

Lajna bude oficiálně představena také na právě začínajícím Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. „Uspořádáme tam tiskovou konferenci a večírek, kde budeme seriál prezentovat,“ potvrdil Strejc.

Ilustrační foto.
Lékařská pohotovost zavře pacinetům dveře, naštěstí dočasně