„Dosud mohli náš vlak takto detailně vidět jen návštěvníci berlínského veletrhu InnoTrans, Ostrava je prvním městem u nás, kde ho ukazujeme české veřejnosti," řekl šéf společnosti Leoš Novotný s tím, že další ukázkové zastávky budou v Olomouci, Pardubicích a v Praze.

V první polovině listopadu chce Leo Express otevřít na hlavním a svinovském nádraží prodejny jízdenek. Zároveň by měl konečně oznámit ceny jízdného, které stále tají. „Připravujeme koncept cen, chceme v nich být srovnatelní s konkurencí, ale nebudeme ji nijak podstřelovat. Soupeřit chceme hlavně kvalitou služeb," nastínil mluvčí dopravce Petr Kopáček.

A jak se Ostravanům černozlatý expres nabízející 237 pohodlných sedadel líbil? „Je to pěkné, teď jde o to, jak dlouho to ta méně slušná část české cestující veřejnosti dokáže udržet v tomhle stavu. Vlakem jezdím odmalička a těším se na svezení Leo Expressem – jak se říká, stříhám metr do 9. prosince. Konkurence je zdravá a platí to i o železnici," hodnotil Zdeněk Šikl z Ostravy-Jihu.