„V pátek ráno jsme jeli do Orlové na besedu se školáky. Poblíž Základní umělecké školy na Slezské ulici jsem si všiml muže ležícího na chodníku, ze kterého zasahoval do vozovky. Zastavil jsem a zjistil, že muž upadl, když se mu udělalo špatně. Hned za námi jela sanitka, jejíž řidič muže zkontroloval, společně jsme ho naložili do sanitky k odvozu do nemocnice," popsal Kolátek.

Čtěte také: OBRAZEM: Missis senior je z Českého Těšína

Muž zkolaboval, když si vyšel na procházku.

„Muži se špatně dýchalo, byl zmatený a dezorientovaný. Řekl nám, že bydlí v domově seniorů Sosna, odkud si vyšel na procházku. Upadl, když se mu udělalo špatně a zamotala hlava," dodal Kolátek.

Preventistu a mluvčího policie překvapilo, jak jsou lidé neteční a dokáží nechat člověka v ohrožení života bez pomoci klidně i zemřít.

Čtěte také: Řidič s bezmála třemi promile nedal přednost a od nehody chtěl ujet

„Zarazilo mě, že kolem ležícího muže projelo mnoho aut, ale žádný řidič nezastavil. Nikdo se nepřesvědčil, co se mu stalo, jestli nepotřebuje první pomoc. Každý koukal, ale nepomohl. Na první pohled přitom muž nevypadal na nějakého bezdomovce, nebo opilce, který se na chodníku válí pod vlivem alkoholu. Byl to starší muž, který měl u sebe nákupní tašku na kolečkách," řekl Kolátek.