Co to v praxi znamená? Snižování platů, odchody části zaměstnanců, zastavený nábor nových a úspory v provozu i investicích. „Kromě toho se chystá slučování managementu dolů a další změny v organizační struktuře," řekl mluvčí OKD Vladislav Sobol.

Firma tím reaguje na aktuální kritickou ekonomickou situaci v Evropě i v českém průmyslu. Podle vedení společnosti se úspory nedotknou oblasti bezpečnosti práce, podle plánu budou pokračovat také rozvojové projekty Dolu Karviná, tedy příprava budoucí těžby pod částí Karviná-Staré Město.

„Musíme se vyrovnat se všemi externími tlaky, počínaje sílícími dovozy amerického energetického uhlí do Evropy, které výrazně snížily jeho cenu na trzích, přes pokles evropské ekonomiky s dopadem na ceny koksovatelného uhlí, až po nesystémová politická opatření, aktivitu některých ekologických iniciativ a další vlivy. Mnohé z nich budou dlouhodobé, a my proto musíme dlouhodobě změnit také strukturu a systém našeho podnikání. Bude to bolestivá, ale zároveň jediná cesta k zachování stability firmy i navazujících průmyslových odvětví v našem regionu," řekl generální ředitel a předseda představenstva OKD Ján Fabián.

První část přijatých opatření se týká okamžitých úspor. V plánu je například desetiprocentní snížení mzdových nákladů, omezení nákladů na kontraktory* až o 125 milionů korun, nebo úspory materiálních a administrativních nákladů s přínosem více než 100 milionů korun do konce roku. Počítá se také s přechodným omezením výdajů na investice, optimalizací pohledávek a závazků i prodejem energetického uhlí ze současných zásob za téměř 400 milionů korun.

Dlouhodobější část opatření souvisí s optimalizací výroby. Jde zejména o posouzení efektivity těžby v jednotlivých částech revíru. Zároveň se připravuje centralizace řízení dolů a snížení počtu administrativních zaměstnanců. „Jednotlivá opatření teď musíme podrobněji rozpracovat a diskutovat o nich s našimi zaměstnanci," dodal Ján Fabián. Více se čtete v pátečním vydání Karvinského a havířovského deníku.