Na nechráněném železničním přejezdu v Bolaticích na Opavsku se srazilo osobní auto Volkswagen Passat s osobním vlakem. Ve vlaku cestovalo deset pasažérů, zraněn nebyl nikdo z nich, strojvedoucí, ani řidič auta. „Je tam stopka, jinak ten přejezd není zabezpečený závorami ani světelnou signalizací. Řidič zřejmě nedokázal auto před přejezdem zabrzdit," řekla opavská policejní mluvčí Dagmar Schindlerová.

Zkouška na alkohol byla u řidiče i strojvůdce negativní, ani odhadovaná škoda není velká, 25.000 korun na autě a 5000 korun na vlaku.

Hned dvě nehody už se dnes staly v Bobrovníkách, části Hlučína na Opavsku. Schindlerová řekla, že kolem 07:00 narazila řidička jedoucí směrem do Hlučína do stromu a lehce se zranila. O dvě hodiny později se v Bobrovníkách srazila dvě osobní auta, na místě zasahovala policie a záchranáři. „Je tu sníh a je to namrzlé. Ve všech případech je pravděpodobnou příčinou nepřizpůsobení jízdy stavu a povaze vozovky," řekla Schindlerová.

Do Beskyd ke srážce osobního auta s kamionem naloženým dřevem u přehrady Šance ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku letěl dokonce vrtulník záchranářů z Ostravy. Nakonec ho ale nemuseli využít. „V osobním vozidle byly zaklíněné dvě osoby. Po vyproštění ve spolupráci s hasiči se ukázalo, že jejich zranění jsou naštěstí jen lehká," řekl frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Policie apeluje na řidiče, aby byli opatrní a zbytečně neriskovali. „Řidiči, kteří vyjíždějí do těchto míst, by měli mít sněhové řetězy a kamiony náhon na všechna kola," řekl mluvčí.

Na Frýdecko-Místecku se staly i další nehody. Podle informací na internetových stránkách www.dopravniinfo.cz se dvě osobní auta a jedno nákladní srazila na rychlostní silnici mezi frýdecko-místeckými částmi Zelinkovice a Lysůvky. Ve Staříči bourala najednou tři osobní auta, nikdo tam nebyl zraněn. Dvě osobní auta se srazila v Bruzovské ulici ve Frýdku. Také tato nehoda se obešla bez zranění.

Řidiči ale dnes bourají po celém kraji. Například v Havířově u nádraží narazil autobus do svodidel.

Podle silničářů jsou všechny silnice sjízdné, avšak řidiči musí být opatrní. „Silnice první třídy máme ošetřené chemicky. Jsou na nich zbytky rozbředlého sněhu. Sjízdné jsou ale všechny se zvýšenou opatrností," uvedl dispečer opavských silničářů. Dodal, že na vozovkách druhé a třetí třídy leží ujetá vrstva sněhu, kterou silničáři pokryli drtí.

Na Novojičínsku působí problémy nízké teploty a silný vítr. „Na silnicích občas máme zledovatělou vrstvu sněhu a vyjeté koleje," uvedl tamní dispečer. Toto riziko se podle něj týká jen silnic druhé a třetí třídy. Sněžení zasáhlo v noci na dnešek celý kraj. Situace na silnicích je tak podobná i na Karvinsku, Ostravsku, Frýdecko-Místecku a Bruntálsku.