Takový je základní děj nového českého seriálu Lajna, jehož pilotní díl na internetu viděly už sta tisíce lidí. Štáb seriálu v těchto dnech opět přijel do Havířova a okolí a točí další díly. Ambice? Sympaticky nemalé.

„V jednom ze závěrečných dílů si sám sebe zahraje například legendární Dominik Hašek, vážně jednáme také s Jaromírem Jágrem. Ačkoli seriál vzniká pro internet, jednáme nyní také o jeho možném uvedení na jedné z celoplošných televizí,“ prozradil ve středu na tiskové konferenci producent Lajny Daniel Strejc.

On i další ze štábu si pak nemohou vynachválit zdejší region i místní lidi. „Všude se setkáváme s nesmírně vstřícným přístupem,“ říká.

Ve středu se tak natáčelo v soukromém domě jednoho z obyvatel okolí. Důležitou roli hraje ale i samotné město. Ostatně, město Havířov je i jeden ze sponzorů natáčení. Odměnou má být nejen dobrá propagace.

„Jsou tady krásné exteriéry, například hlavní třída, líbí se mi také Labužník,“ podotkl Daniel Strejc, který je nadšený také z interiérů havířovského zimního stadionu, kde se pochopitelně většina děje točí.
A to dokonce natolik, že stadion inspiroval k možnému dalšímu filmu.

„Dozvěděli jsme se, že v roce 1984 tady dokonce koncertoval Elton John a napadlo nás, že kolem toho by mohl být moc zajímavý děj,“ prozradil producent Lajny. „Tu událost mohu potvrdit, sám jsem byl mezi diváky,“ řekl pak s úsměvem hejtman kraje Ivo Vondrák, který byl spolu s představiteli havířovské radnice hostem tiskovky i následného natáčení.

V seriálu dále hrají například oblíbený ostravský herec Norbert Lichý v roli rolbaře, region zastupují i herci Josef Kaluža, Pavla Dostálová a další. Jak pak závěrem dodali tvůrci seriálu, hlavní postava Lajny nemá nic společného s Vladimírem Růžičkou.

Zdroj: Youtube
Představení nového internetového seriálu Lajna natáčeného v Havířově.
Jiří Langmajer si střihne roli hokejového trenéra Hrouzka
Autoři seriálu Lajna při natáčení na zimním stadionu v Havířově.
Lajna zatím pobavila, ale nepřekvapila