Důvod je jasný, zloději, kteří vykrádali kostely a prodejny od Návsí přes Hrádek až po Třinec byli konečně dopadeni. Jejich řádění od počátku letošního července, kdy vnikli celkem do šesti objektů, překazili naši kriminalisté společně s místními policisty. Jejich odhalení předcházela složitá a mravenčí práce policejních detektivů. Ze samotného způsobu vniknutí, který byl vždy hrubý až brutální a předmětu zájmu pachatele, čili peněz, bylo zřejmé, že pachatel bude osobou z místní „galerky".

„Toto podezření vyplývalo z prošetřování v místech krádeží a také bylo podpořeno zajištěnými stopami. Výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat a takřka během jednoho měsíce od posledního vloupání měli policisté podezřelou dvojici u výslechu. Dva mladíci ve věku osmnáct a dvacet let se ke své trestné činnosti doznali. Policejní čich a zkušenosti detektivů neselhaly a z jedné z podezřelých osob se vyklubal známý místní delikvent, který má za sebou pestrou trestní minulost," řekl frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Oběma mladíkům za jejich skutky, kterými napáchali škodu za bezmála padesát tisíc korun a jsou posuzovány jako přečiny krádež a poškození cizí věci, hrozí trest v odnětí svobody až na tři roky.