Brušperští strážci zákona pátrají po dosud neznámém pachateli, který se měl v noci o víkendu vloupat do uzamčeného vozidla. Osobní motorové vozidlo tovární značky Volkswagen bylo zaparkováno na parkovišti v Paskově.

Pachateli se podařilo rozbít skleněnou výplň u okna auta a následně vniknout dovnitř. Poté prohledal vozidlo a z tohoto odcizil sluneční brýle, černý kožený opasek, pánské hodinky a také několik kusů potravinových poukázek.

„Devětačtyřicetiletému poškozenému tak způsobil škodu více jak za patnáct tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádež a přečin poškození cizí věci za což pachateli po jeho dopadení hrozí trest odnětí svobody až na dva rok,“ řekla frýdecko-místecká policejní mluvčí Eva Michalíková.

Voda v přehradách má dobrou kvalitu.
Voda v přehradách není všude dobrá

Také policisté z Frýdku-Místku se tuto neděli potýkali hned se dvěma podobnými případy. V prvním policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci.

Neznámý pachatel poškodil osobní motorové vozidlo značky Citroën. To bylo zaparkováno na jednom z parkovišť ve Frýdku-Místku.

K poškození pachatel použil zřejmě dlaždici, kterou hodil z nezjištěného důvodu do čelního skla vozidla a tím na něm způsobil prasklinu pavučinového tvaru. Poškozenému způsobil škodu do deseti tisíc korun. Po dopadení pachateli hrozí pobyt za mřížemi až na jeden rok.

Ilustrační fotografie.
Letečtí záchranáři měli o práci postaráno

Ve druhém případě policisté z Frýdku-Místku zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež. Neznámý pachatel využil nepozornosti poškozeného a v nestřeženém okamžiku si otevřel zavazadlový prostor neuzamčeného osobního vozidla značky Volkswagen, které bylo zaparkované v autokempu u přehrady na Frýdecko-Místecku.

„V kufru vozidla pachatel viděl dámskou peněženku, ze které si odnesl finanční hotovost dosahující téměř sedm tisíc korun. V tomto případě hrozí pachateli po jeho dopadení trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala policejní mluvčí.

Obecní policie v Bystřici sídlí v budově zdejšího obecního úřadu.
Obecní policie v Bystřici slavila rok. A měla napilno