Muž pochází z jižní Moravy, obviněn byl z trestných činů znásilnění a vydírání. „Policisté muže zadrželi v pondělí dopoledne ve Frýdku-Místku. Vzhledem k charakteru případu, tedy podezření, že muž mohl být ozbrojen, byli do akce přivoláni policisté ze zásahového jednotky krajského ředitelství. Kriminalisté následně zadrženého muže vyslechli jako podezřelého. Až do pozdních nočních hodin probíhalo vyšetřování, kterým bylo nutné zadokumentovat důkazy sloužící k případnému zahájení trestního stíhání. Z uvedeného důvodu, tedy taktického hlediska, nebylo možné zadržení podezřelého potvrdit,“ uvedla Štětínská.

Dnes podle ní probíhají další úkony. Policisté dopoledne vyhotovili usnesení o zahájení trestního stíhání muže. „Podezřelý si před chvílí usnesení převzal a je tedy již obviněn z trestných činů znásilnění a vydírání. Je potřeba zdůraznit, že úkony trestního řízení budou probíhat nejen dnes, ale i v dalších dnech. Obviněním osoby práce policistů na případu zdaleka nekončí,“ doplnila dále mluvčí.

Objasnění případu je podle ní důkazem spolupráce policistů a veřejnosti. „Kriminalisté požádali prostřednictvím sdělovacích prostředků občany o pomoc při pátrání po podezřelém. Už ve chvíli, kdy se objevily prvotní popisy, přijímali první ohlasy. Počet volajících přesáhl stovku. Policisté využívali všech dostupných, zákonných prostředků k vypátrání pachatele. Byli nejen v terénu, ale i v kancelářích, ve dne v noci. Zjistili a zadokumentovali opravdu rozsáhlé množství informací, nicméně je možné konstatovat, že na dopadení měly podíl i informace od občanů,“ dodala dále Štětínská.

Další případy, které ženy nahlásily v návaznosti na zveřejněné relace v médiích, podle ní nemají s případy z minulého týdne souvislost. „Kriminalisté zatím nezjistili informace, které by vedly k závěru, že je má na svědomí tento obviněný muž,“ řekla mluvčí.