Zda se jednalo o jedovaté granule, které jsou primárně určené na hlodavce, zatím není jasné. Nyní to prověřuje Policie ČR. „Kontaktovala nás republiková policie kvůli případu, který se stal v Brožíkově ulici. Oznamovatel zde venčil na vodítku zlatého retrívra, který v nestřeženém okamžiku s největší pravděpodobností sežral nastražené maso. Naši strážníci přijeli na místo, případ zdokumentovali a nalezené kusy volně pohozeného masa s granulemi předali Policii ČR," sdělila manažerka prevence Městské policie ve Frýdku-Místku Lenka Biolková.

Náhodně oslovení lidé, kteří bydlí poblíž této lokality, přiznali, že po těchto případech mají strach. „Už jsem o tom slyšela. Takové chování je šílené, taky mám psa, o kterého se nyní bojím. Já sice chápu, že někteří lidé mají vztek na nezodpovědné pejskaře, kteří po svých mazlíčcích neuklízejí exkrementy, to ale nikoho neopravňuje k tomu, aby někdo takovým způsobem trávil psy," zamyslela se osmatřicetiletá Jana Sedláčková.

„Je to pobuřující informace, která je způsobena tím, že ty tresty jsou v naší republice nedostatečné. Je velká chyba, že zvíře je stále bráno jako věc. Chybějí mi i policejní hlídky v ulicích. Jen málokdy na ně narazím. A jaké bych takzvaným travičům dala tresty? Určitě veřejně prospěšné práce. Navíc bych jejich fotky vystavila s popiskem do nějaké vitríny na náměstí, aby to o nich všichni věděli. Měli by alespoň po celém městě pořádnou ostudu. Při této události jsem si vzpomněla i na případ, kdy před několika roky mladí lidé utýrali na zvrhlém večírku v Morávce kočku. Navíc si to ještě natáčeli," uvedla čtyřiašedesátiletá Mária Hubíková z Frýdku-Místku.

„Jak bych takové lidi, kteří tráví zvířata, potrestal já? Dal bych jim to otrávené maso na talíř," nebral si žádné servítky Roman P. „Vyzýváme pejskaře, aby na své čtyřnohé mazlíčky při venčení důkladněji dohlíželi a měli je stále pod kontrolou," uzavřela tisková mluvčí frýdecko-místeckého magistrátu Jana Matějíková.