Dvaatřicetiletý majitel peněženky po druhé třetině vyšel z haly ven. Poté vytáhl peněženku. Když se vrátil zpět, zjistil, že ji nemá. Celý vyděšený ji nejprve začal hledat, nakonec se obrátil na policii. „Uvedl, kudy procházel a kde ji mohl ztratit," popsala situaci mluvčí krajské policie Soňa Štětínská s tím, že policisté začali zkoumat kamerové záznamy, které mohly zachytit nejen ztrátu peněženky, ale také člověka, který ji našel a neodevzdal. Ochránci zákona se zaměřili především na záznamy pořízené speciálním vozidlem – mobilním monitorovacím centrem.

Mobilní monitorovací centrum vychází ze sériového modelu Mercedes-Benz Sprinter.

„Toto vozidlo bylo v souvislosti s utkáním nasazeno v rámci standardního bezpečnostního opatření. A kamera zabírala právě prostor, kde ke ztrátě mělo dojít. Policisté, kteří obsluhovali vozidlo, opravdu na kameře inkriminovanou situaci uviděli. Veškeré informace předali kolegům z obvodního oddělení v Třinci. Přestože se v ten den nacházelo u haly velké množství lidí, policisté se díky záběrům a intenzivnímu zjišťování a prověřování dobrali ke konkrétní osobě," doplnila Štětínská.

Mobilní monitorovací centrum vychází ze sériového modelu Mercedes-Benz Sprinter.

Jedenačtyřicetiletý muž ze Zlínska byl návštěvou policistů velmi překvapen. Peněženku s hotovostí, kterou měl u sebe, dobrovolně vydal. Vzhledem k tomu, že uvnitř byly i platební karty, kriminalisté nyní zjišťují, zda na nich nedošlo k neoprávněnému výběru.

Nepoctivý fanoušek si již vyslechl obvinění z trestného činu zatajení věci.

Moderní technika Ostrava – Mobilní monitorovací centrum vychází ze sériového modelu Mercedes-Benz Sprinter. Podle požadavků policie byl vůz upraven a vybaven speciální technikou. „Interiér je doplněn monitorovací, dokumentační a záznamovou technikou, dorozumívací telekomunikační technologií a technikou pro připojení na internet. Pro monitorování okolí je vybaven termokamerou, dvěma Auto Dome kamerami pro sledování okolí, venkovní Auto Dome kamerou pro rozmístění v okolí vozidla a megapixelovou kamerou se směrovým mikrofonem," uvedla mluvčí krajské policie Soňa Štětínská. Mobilní monitorovací centrum policisté využívají zejména při rizikových sportovních utkáních, koncertech, různých shromážděních a podobně. Je nasazováno i při pátrání po pohřešovaných nebo uprchlých osobách.

Přečtěte si také: Klidnou návštěvu fanoušků pokazil jeden incident