„Mezi hosty se nacházel sedmačtyřicetiletý muž, jehož jméno figurovalo v evidenci celostátního pátrání. Pro trestný čin úvěrového podvodu na něj Okresní soud v Olomouci letos v únoru vydal příkaz k zatčení. Noc z pátku na sobotu muž strávil v policejní cele ve Frýdku –Místku. Poté jej eskortovali k soudu, který příkaz vydal,“ upřesnila k případu tisková mluvčí Služby cizinecké policie v Ostravě Daniela Vlčková.

V kontrolách policie pokračovala i následující den před budovou hlavního nádraží Českých drah v Olomouci. „Mezi nimi narazili na muže, u kterého lustrací v policejních evidencích zjistili, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání. Pro trestný čin podvodu na něj Okresní soud v Olomouci vydal příkaz k zatčení. Policisté dvaapadesátiletého muže zadrželi a urychleně převezli k soudu, který příkaz vydal,“ líčila Daniela Vlčková.

Úspěšní byli i pracovníci Inspektorátu cizinecké policie Ostrava v sobotu 21. února při pobytové kontrole hostů na ubytovně v Ostravě-Porubě. „Zadrželi tu čtyřicetiletou ženu. Pro trestné činy ohrožování mravní výchovy mládeže a týrání svěřené osoby na ni Okresní soud v Ostravě vydal loni v listopadu příkaz k zatčení. Do doby, než si ženu vyzvedl soudce, ji policisté umístili do policejní cely,“ dodala tisková mluvčí Služby cizinecké policie v Ostravě Daniela Vlčková.