Být řidičem taxi je mnohdy opravdu nevděčnou prací. Konflikty se vyvolávají lehce, protože jsou povětšinou nočními zákazníky taxislužby podnapilí občané.

Jako v posledních třech případech, které se udály na Frýdecko-Místecku. Rovnou dva případy z nich musela řešit třinecká městská policie.

První problém řidiče taxi se zákazníkem řešili třinečtí strážníci již 12. září. Uživatel taxislužby nechtěl zaplatit, navíc měl v návalu vzteku rozbít i vedle parkující automobil a následně z místa utéct. Ale strážníci jej díky přesnému popisu taxikáře vypátrali během pár minut a následně zjistili, že má v dechu téměř tři promile alkoholu. Jelikož způsobil větší škodu na majetku, byla na místo přivolána státní policie.

Ilustrační foto ze zásahu ostravské letecké záchranné služby.
Muž po kolapsu v Beskydech zemřel

Podobný incident se v Třinci udál jen o pár dní později, kdy zákazník opět nechtěl zaplatit za využití taxislužby. Stejně jako v prvním případě se nespokojil jen s nezaplacením, musel ještě navíc vytvořit majetkovou škodu ve výši 10 tisíc korun tím, že rozbil taxikáři čelní sklo vozidla. Zjistilo se, že se jedná o podnapilého muže z Hrádku. Před třineckými strážníky nejdříve vše zapíral, následně se ale k činu přiznal, a tak na místo musela být povolána státní policie.

Třetí případ se opět drží podobných not, jako případy předchozí. Pro tento případ se ale přesuneme do Janáčkovy ulice ve Frýdku-Místku, kde doposud neznámý pachatel poničil v nedělních odpoledních hodinách vůz taxislužby. Vytvořil tak provozovateli škodu ve výši deseti tisíc korun. „Pachatel se tímto jednáním dopustil přečinu poškození cizí věci, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uvedla policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Denisa Bílá
Tragické úmrtí mladé hobojistky její kolegy zasáhlo