Incident se odehrál loni v prosinci, kdy se muži pohádali kvůli svíčkám, jimiž si v rodinném domku museli svítit, neboť delší dobu neplatili účty za elektřinu. Spor nakonec skončil tím, že třiatřicetiletý Wawrzacz bodnul svého známého do ruky. „Na obou stranách bylo vypito. Asi dvě vína. Potom muselo vylítnout nějaké blbé slovo, jinak bych to v životě neudělal. Známe se rok a půl, hodně jsme si rozuměli,“ řekl už dříve u soudu.

Sedmapadesátiletý napadený během procesu tvrdil, že Wawrzacz přišel do jeho pokoje už rovnou se dvěma noži. „Byly dlouhé dvacet až třicet centimetrů. Řekl, ať mu dám ty svíčky, jinak že mě zapíchne. Já jsem mu je nedal, ty svíčky jsem našel a byly moje. A on mě bodnul,“ zdůraznil poškozený s tím, že Wawrzacz měl svoje svíčky v kuchyni.

Po útoku běžel se silně krvácející rukou za sousedem, aby zavolal „rychlovku“. Podle spisu se léčil čtyři týdny, muž však tvrdí, že v pracovní neschopnosti byl tři měsíce. Soudce kromě toho, že Martina Wawrzacze potrestal vězením v délce jednoho a půl roku, nařídil mu zároveň uhradit zdravotní pojišťovně 2 400 korun, které vynaložila na léčbu muže, kterého pobodal. Jelikož Wawrzacz s trestem souhlasil, odvolání se po vyneseném rozsudku ihned vzdal.

Přečtěte si také:

Policie dopadla pedofila, který zneužíval dívenky

Soud začal řešit přepadení benzinky se zbraní

V podmínce měla chlapci prodávat marihuanu