Do zdejšího podniku totiž vešel host, který zde rozhodně nepřišel kvůli posezení u pěnivého moku. Svou pozornost zaměřil na jednu ženu, které v nestřeženém okamžiku z volně odložené kabelky odcizil koženkovou peněženku, v níž se nacházely doklady, finanční hotovost a mobilní telefon značky iPhone 5," upřesnil frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk s tím, že dotyčná dáma vyčíslila škodu na nejméně deset tisíc korun.

Devětadvacetiletá Kateřina Kublová z Frýdku-Místku se snaží nedávat lapkům žádnou příležitost. „Jsem maximálně opatrná. Například peněženku mám vždy na takovém místě, aby mi ji nikdo nemohl vytáhnout. Babička už ale jednou okradena byla. Přišla tehdy o několik tisíc korun. Měla problém potom vyjít s penězi do dalšího důchodu," přiznala Kateřina Kublová.

S opatrností nešetří ani dvaašedesátiletá Eliška Veselá, která rovněž bydlí ve Frýdku-Místku. „Tašku si hlídám, zlodějů je kolem nás dost. Naštěstí jsem ještě o nic nebyla okradena. Ani na předváděcí akce těch raději šmejdů nejezdím," sdělila důchodkyně.

„Není od věci připomenout pár preventivních doporučení. Nikdo by neměl nechávat věci bez dozoru. Skutečně stačí nepatrná chvilička, na kterou pachatel právě čeká. Potom pro něj není problém ukrást peníze a další cennosti," varoval Vlastimil Starzyk.