„Zloději nejčastěji kradli potraviny, sladkosti, zubní pasty a alkohol. Jednalo se o čtyřiadvace­tiletou ženu a o tři roky staršího muže. Svým počínáním způsobili několikatisícovou škodu," potvrdil frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk s tím, že se oba dopustili přečinu krádeže.

S jinými zloději v marketech má velice špatnou zkušenost i jeden starší muž z Frýdku-Místku. „Stalo se mi to, když jsem si v prodejně odskočil na toaletu. Odložil jsem si poměrně drahé hole, které mi pomáhaly k chůzi. Byly dokonce vybaveny světlem. Toho ovšem využil nějaký grázlík, který mi je ukradl. I když škoda byla skoro tisíc korun, policii jsem to nehlásil. Podle mě by ho stejně nedopadli. Žijeme v hodně špatné době. Některá individua se neštítí okrást i postiženého člověka na invalidním vozíku. Je to fakt smutné," posteskl si důchodce z Frýdku-Místku.

„Já jsem před jedním obchodním domem ve Frýdku-Místku přišel o kolo, které jsem měl přitom uzamčené. Škoda byla několik tisíc korun. Pro zkušeného zlodějíčka to ale není žádný problém. Po této zkušenosti už chodím raději nakupovat pěšky. Myslím si, že tresty v naší společnosti jsou spíše k smíchu. I proto se krade stále častěji. A do toho se ještě pořád zvyšuje nezaměstnanost. Nechci malovat čerta na zeď, vypadá to ale tak, že policie bude mít více práce," zamyslel se K. L. z Frýdku-Místku.