Informovala o tom mluvčí městského úřadu Šárka Szlaurová s tím, že důvodem je „provedení konečného podbití" pro plnou traťovou rychlost v rámci optimalizace trati Bystřice nad Olší – Český Těšín.

Na přechodné dopravní značení signalizující uzavření železničního přejezdu narazí řidiči u Zobawy a ve Vendryni na silnici III/4682 ve dnech 27.dubna a 1. května v době od 10 do 16 hodin a v Třinci u městského úřadu ve dnech 28.dubna a 2. května v době od 10 do 17 hodin. „Uzavírka potrvá pouze na dobu nezbytně nutnou pro zajištění stavebních a výkopových prací. Po ukončení prací bude značení ihned odstraněno," uvedla Šárka Szlaurová.

Dodala, že v době, kdy bude uzavřen železniční přejezd na silnici III/4682 ve Vendryni, povedou linky 861763 a 861769 do Vendryně po silnici III/4682 přes sídliště Sosna, a tudíž nebudou obsluhovány zastávky Vendryně u kříže, Vendryně, železniční stanice, Třinec, Lyžbice, rest. Zobava, Třinec, Lyžbice, škola, Třinec, Lyžbice, nám. T. G. Masaryka, Třinec, Městský úřad.