Koncem loňského roku se mohli lidé pomocí dotazníku vyjádřit, co by si přáli, aby město ve zmíněné lokalitě nabídlo. Tyto informace byly součástí podkladů při zpracování studie proveditelnosti.

Ze 192 použitelných dotazníků vyplynulo, že by lidé v areálu uvítali především skatepark, dráhu pro in-line bruslení, lanové centrum, minigolf nebo multifunkční hřiště. V případě volnočasových aktivit pak největší procento dotazovaných hlasovalo pro amfiteátr.

Jak uvedla tisková mluvčí města Jana Matějíková, v současné době veškerá dokumentace prochází územním a stavebním řízením.

Revitalizace areálu bude rozdělena do tří etap. První etapa zahrnuje přípravné práce, na které bude třeba 16 milionů korun.

V této fázi se zmiňované území vyčistí, upraví lesní porost a zajistí se drobné terénní úpravy. Budou nainstalovány mobilní toalety a dojde k napojení pitné vody tak, aby do doby, než bude vybudováno plnohodnotné zázemí, jej mohli lidé využít k prozatímní relaxaci.

Úpravy zahájí příští rok

Se zahájením úprav by se mělo započít v průběhu příštího roku.

„Už aby tady něco takového bylo. Můj taťka i brácha jsou vyznavači takovýchto areálů a musí za nimi vyjíždět z našeho města ven. Určitě je to perfektní nápad," vyjádřila se studentka Sabina Kines.