Závažné akutní stavy u dětí ošetří příjmová ambulance dětského oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku, která je k dispozici nepřetržitě.

Nemocniční lékařská pohotovostní služba (LPS) pro děti zůstává, s ohledem na ordinační hodiny praktických lékařů pro děti a dorost v regionu, i nadále k dispozici v pátek od 17 do 21 hodin, v sobotu, neděli a svátky od 8 do 20 hodin, a to v ordinaci umístěné v budově J vedle vrátnice (u vjezdu A nemocnice).

„V případě závažných akutních stavů zůstává i nadále možnost ošetření na příjmové ambulanci dětského oddělení, která se nachází v 5. patře bloku D nemocnice a poskytuje ústavní pohotovostní službu nepřetržitě," řekla Jolana Filipová, mluvčí frýdecko-místecké nemocnice.

Deníkem oslovené maminky tato zpráva zaskočila. „Slyším to poprvé," řekla Deníku Martina Górecká. „Moc to nechápu, Frýdek-Místek je podle mě dost velké město, aby zde pohotovost fungovala normálně," dodala Martina Górecká.

„Také tomu nerozumím," podivovala se Karolína Miczová. Alespoň to už vím a mohu si předem zjistit, kde bych své děti případně na pohotovost vezla, kdyby se něco stalo," uzavřela Karolína Miczová.

Nejbližší LPS pro děti ve dnech pondělí až čtvrtek je k dispozici v Ostravě na těchto adresách:

Lékařská dětská pohotovost Ostrava – Hrabůvka, Poliklinika Hrabůvka, Dr. Martínka 7, telefon 595 703 375, 595 703 261, 731 446 690, ordinační hodiny: pondělí až pátek – 16 až 6.30 hodin, sobota, neděle, svátky – nepřetržitě.

Lékařská dětská pohotovost Ostrava – Poruba, MephaCentrum Poruba, Opavská 962, telefon 596 973 125, ordinační hodiny: pondělí až pátek – 16 až 6.30 hodin, sobota, neděle, svátky – nepřetržitě.