Hlavním bodem programu, kvůli kterému se zástupci města v neobvyklém termínu sešli, bylo přidělení milionové dotace pro Městský fotbalový klub (MFK) Frýdek-Místek v souvislosti s postupem jeho A-týmu mužů do druhé ligy. Diskutovalo se jen chvíli. Například Rafael Kučík chtěl „jenom pro pořádek" vědět, zda jde o konečnou částku.

Náměstek primátora Petr Cvik, který má problematiku na starosti, uvedl, že MFK požádal pro druhou nejvyšší soutěž celkem o tři miliony korun. „Pro tento rok schvalujeme první část příspěvku, jde o jeden milion korun. Pro rok 2014 bychom měli schválit zbylou část, tedy dva miliony," vysvětlil Petr Cvik. Rafael Kučík sice tvrdil, že třímilionovou podporu klubu zastupitelé schválili již dříve, podle magistrátu se ale v celkových číslech plete.

Podle Petra Cvika do MFK proudí 7,1 milionu korun ročně. „Areál ve Stovkách je náš a vyžaduje samozřejmě jistou údržbu s provozními náklady. V této částce je zahrnuta také podpora v rámci Centra sportu, určená na mládež, a také dosavadní příspěvek na dospělý tým. Nyní v souvislosti s postupem mužů do druholigové soutěže jsme se rozhodli na první sezonu v této vyšší soutěži a zvýšené náklady s ní spojené přispět částkou tří milionů korun, přičemž první část schvalujeme právě teď, další v příštím roce na jarní část sezony," zopakoval náměstek a konstatoval, že celková výše příspěvku pro klub bude v součtu 10,1 milionu korun. Zastupitel Martin Špetla chtěl vědět, proč bylo nutné svolat mimořádné jednání a zda se o penězích nemohlo hlasovat až v září, jenže podle Petra Cvika šlo o čas. „Fotbalistům vznikla mimořádná situace a jsou v časovém presu. Měli opravdu jen pár dní na to, aby se na úkor HFK Olomouc do druholigové soutěže přihlásili," připomněl s tím, že klíčem jsou vyřešené finance.

Finanční podporu druholigového fotbalu ve městě odsouhlasilo třicet tři z třiceti šesti přítomných zastupitelů. „Jsem velice rád, že se pro fotbal našla potřebná podpora, protože jsme zdejší klub podrželi v nejtěžších chvílích, kdy mu hrozil zánik, postupně jej oživovali tím, že jsme odkoupili areál ve Stovkách, dali se do jeho rekonstrukce, vybudovali jsme hřiště s umělou trávou a v kontextu republiky mimořádné zázemí pro mládežnický fotbal," míní Cvik.

„Byla by škoda nepodpořit dál to, co z toho všeho úsilí nyní vzešlo. Druhá liga je odměnou místnímu klubu i místním fanouškům," prohlásil Petr Cvik. Připomněl, že nový ročník FNL je již rozlosován. Frýdecko-místečtí hráči se hned na úvod sezony, přesněji 27. července, střetnou v domácím prostředí s atraktivním soupeřem pražským Střížkovem alias Bohemians Praha. K dalšímu domácímu zápasu přijede 10. srpna Karviná, za dalších 14 dní Tábor a sledované derby s Třincem se odehraje 7. září. „Věřím, že premiéra ve vyšší soutěži bude fotbalovým svátkem, který si nenechá ujít spousta fanoušků. Hráčům držím palce, teď už je to na nich, určitě předvedou svými výkony, že si podporu zaslouží. Doufám, že město bude fotbalem žít, a to nejen díky fotbalovému áčku, ale i dorostu, který postoupil do nejvyšší soutěže a ve Stovkách přivítá mládežnické celky zvučných jmen."