Opravovat se bude stávající výdřeva mostovky. Ta je vlivem povětrnostních vlivů už na hranici životnosti, proto ji budou odstraňovat. Dřevo nahradí pozinkované ocelové rošty s protiskluzovou úpravou.

Na staroměstské straně bude sanována betonová část nástupní rampy. Lávka také dostane zcela nový nátěr. Pokud bude při opravě přát počasí, tak do konce prázdnin by mělo být vše hotovo a lávka by opět měla být v provozu.

Deník se včera zeptal lidí, co na opravu říkají.

„Bylo už potřeba lávku opravit. Bude to omezení, když bude lávka uzavřená, ale dá se s tím žít. Teď budu chodit přes „houpačák" nebo rovnou přes řeku, když bude pěkně. Lávku využívám denně, takže by ji mohli opravit co nejdříve," řekla pětačtyřicetiletá V. M. z Frýdku-Místku.

„Opravdu je moc dobře, že už konečně lávku opravují. Řeknu vám, že moc bezpečná nebyla hlavně pro malé děti. Na krajích lávky už byly velké díry, a hlavně ty byly pro děti nebezpečné. Přes lávku chodím často s vnučkou a vždy bylo nutno ji hodně hlídat, aby nikde nespadla a neublížila si. Nevadí mi, že lávka bude uzavřena po dobu opravy, to se dá vydržet. Vždyť mostů přes řeku je poblíž dost," sdělil dvaašedesátiletý Juraj Fusek z Frýdku-Místku.

„Lávka stála tolik peněz, a podle mě ji nikdo moc nepoužívá. Kdyby byla dobře udělaná, nemusela by se teď opravovat. Na druhou stranu, spravit se musí," řekl devětačtyřicetiletý Martin Pavelka z Frýdku-Místku.

„Konečně ji začali opravovat, byla už v dezolátním stavu. Bylo už potřebné ji opravit, byla nebezpečná zejména pro malé děti. Lávku většinou využívám, když jedu na kole do práce, ale přes řeku vedou další čtyři mosty. Já budu jezdit přes most, který je u Sadů Bedřicha Smetany, do té doby, než bude lávka opět v provozu," sdělil pětadvacetiletý Jaroslav Kratochvíl z Frýdku-Místku.