„Sám na tu cestu nadávám. Jsou místa, ve kterých už jsou viditelné boule u krajnic," říká třeba Zenon Josiek z Hrádku, který po hlavním tahu často jezdí směrem na Frýdek-Místek. Nelíbí se mu třeba úsek nedaleko bývalé Tesly na pomezí Nebor a Oldřichovic. „A na křižovatce na Kamionce je to doslova šílené, tam jsou koleje hluboké deset čísel, jestli ne víc," dodal Zenon Josiek. Podle něj se na stavu silnice podepisují nejen tisíce kamionů, které po ní denně projíždějí, ale zřejmě také letní tropická vedra. Někteří řidiči už údajně tipují, jak dlouho opravená cesta vydrží. „O žádných sázkách jsem sice neslyšel, ale sám bych se vsadil, že za půl roku to bude to samé, co to bývalo," tvrdí muž.

Pavel Brumek z firmy, která měla několikaměsíční rekonstrukci na starosti, včera konstatoval, že „oprava byla provedena" a zbývají jen nějaké „malé restíky". Tvrdí, že v Neborech se před časem řešily jen výmoly, ty se však týkaly úseku před kopcem, který nebyl součástí rekonstrukce. „To nebyl náš úsek," uvedl. A říká, že minulý týden došlo pouze na menší vysprávky v místě, kde se kamion vyvrátil do příkopu. Při jeho vytažení zpět na silnici se poškodil asfalt.

Vendryňský starosta Rudolf Bilko míní, že situace není tak zlá. „Měl jsem jednání ohledně ne zcela elegantně udělaných krajnic a zálivů zastávek. Jde také o sjezdy na boční cesty. Není to uděláno podle našich zvyklostí, asi na tu opravu víc peněz neměli a oni navíc tvrdí, že to v zadání nebylo. Nevypadá to nejlíp, ale funkční to je, a pokud jde o vlastní komunikaci, jsem optimistou. Jsem přesvědčen o tom, že ta podélné cesta u nás ve Vendryni zimu přežije," odhadl Rudolf Bilko.

Přetíženou silnici I/11 by měla v budoucnu nahradit její přeložka. Ta se podle ministerstva dopravy začne stavět už napřesrok.