Ten na Zámeckém náměstí odstartoval v deset hodin dopoledne.

Účastníci měli přesně minutu na to, aby spořádali svou porci zmrzliny. Rekord, na jehož zdolání mělo účastníkům stačit stanovených devět hodin, měl být vytvořen počtem zúčastněných osob, množstvím zkonzumované zmrzliny a celkovým časem trvání snahy o překonání rekordu.

Na platný pokus o zápis do České knihy rekordů dohlížel komisař z agentury Dobrý den.

POVEDLO SE

Osmý ročník Beskydských rekordů zápis do České knihy rekordů ve štafetovém pojídání zmrzliny opravdu přinesl.
„Za devět hodin se snědlo 34,76 litru zmrzliny," uvedla Lucie Talavašková z Beskydského informačního centra Frýdek-Místek s tím, že do sobotní štafety se zapojilo 632 lidí. 

„Zmrzlina byla výborná. Já jsem měla čokoládovou," pravila v sobotu před polednem šedesátnice Marie Hlucháňová, která na akci tradičně přivedla i svá vnoučata – trojčata z Ústí nad Labem, kterým je letos deset let.

„Bývají tady na prázdninách. A vždycky se na to těší," dodala žena. Byla přesvědčená o tom, že se rekord podaří vytvořit. „Je to výborná akce, hlavně pro ty děti. Jsou tu i vystoupení pro dospělé," konstatovala Marie Hlucháňová.

TROPICKÉ TEPLO

Dlouhou frontu si vystál také čtrnáctiletý Jakub Šotkovský z Palkovic, který na frýdecké náměstí dorazil se svým dědečkem. „Jsem tu poprvé. Přišel jsem hlavně na tu zmrzlinu," přiznal.

„My chodíme na Beskydské rekordy každým rokem. Zmrzlinu si dáme později, teď je velká fronta," konstatovala 52letá Dana Gilarová, která s dětmi odpočívala na lavičce.

Byla ráda, že akce se letos koná ve frýdecké části města. „Je to určitě super. A myslím si, že je lepší, když se to střídá. My jsme zrovna z Frýdku, takže nám to vyhovuje," poznamenala.

Pokus o rekord provázely tropické teploty. „Jsme rádi, že nám počasí přeje. Rekordům to takto vychází každý rok," uvedla Lucie Talavašková z Beskydského informačního centra Frýdek-Místek. Výsledek pořadatelé oznámí ve večerních hodinách.