I Beskydy mají svou kartu, navíc v letošním roce se rozjíždí projekt Rodinné pasy Moravskoslezského kraje. Cílem je udržet turistický ruch v regionu a nalákat lidi poznávat nová místa nebo vyrážet za gastronomickými zážitky.

Regionální návštěvnická karta Beskydy Card nabízí celou řadu výhod turistům a návštěvníkům v oblasti Beskydy-Valašsko, je platná dvanáct měsíců. Karta otevírá lidem možnost vybírat z velkého množství výhod, jak při poznávání turistických atraktivit, tak při odpočinku, sportu, ubytování nebo stravování.

„Zájem o Beskydy Card jsme zaznamenali o prázdninách vysoký, v červenci jsme prodali asi patnáct karet a lidé se zajímají o možnosti čerpání slev. Naše informační centrum o nabídce Beskydy Card informuje i na pravidelných čtvrtečních vyjížďkách na kole do Beskyd,“ uvedla Radka Široká z infocentra ve Frýdku-Místku.

Zdeněk Pácha na Sněžka Sherpa Cup, při kterém vynesl od lanovky z Pece pod Sněžkou přes Obří důl na Sněžku 60 kg.
Nosiči chtějí překonat rekord při výstupu na Sněžku

Beskydy Card lidé mohou získat zdarma u smluvních ubytovacích zařízení při ubytování na dvě noci a více nebo v turistických informačních centrech v oblasti Beskydy-Valašsko. Cena karty je 99 korun pro dospělé, snížená cena pro děti do 15 let je 69 korun. Držitelé karty mohou mít výhody u stovky druhů služeb a získat slevy až 20 procent z ceny běžného nákupu bez karty.

Beskydy - Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Redakce

Letos mohou rodiny s dětmi z kraje nově využít i slevovou nabídku rodinných pasů. Registrací na internetu, která je zdarma lidé získají možnost čerpat mnoho výhod a slev na zboží, služby nebo na rodinné aktivity.

Na Frýdecko-Místecku na projektu spolupracuje několik rekreačních zařízení, sportovní centrum nebo lyžařská škola z Bílé. Informační centra, která karty prodávají se shodla, že zájem o Beskydy Card je v létě zvýšený.

U rodinných pasů je situace jiná, vzhledem k tomu, že se jedná o nový produkt v regionu, lidé o nich ještě nejsou dostatečně informováni a v námi oslovených infocentrech dotazy ze strany veřejnosti na ně téměř neevidují.

Medvěd dostal telemetrický obojek.
Čeká medvědici odchyt? Povolení existuje, šelma ale není hrozbou