Zatímco za dob našich babiček byste si bez klobouku nedovolila vyjít na ulici, dnes je to obráceně. Klobouk znamená velkou extravaganci, a když někoho potkáte v dandyovském cylindru, s gentlemanstvím si jeho model na hlavě jistě nespojíte.

Mně připadají klobouky a pokrývky hlavy doslova okouzlující. Můžete vytvořit prostý a nenápadný outfit, ale jakmile uvážete na hlavu šátek nebo si vezmete klobouk, či baret, otáčejí se po vás naprosto všichni. Ženy přemýšlejí, zda by našly odvahu nosit stejný model na své hlavě a muži sklánějí hlavu, aby zjistili, kdo se pod kloboukem skrývá. Říká se, že muži rádi odhalují, tak jim tedy dopřejme trochu rozptýlení.

Pod kloboukem s širokou krempou, který jsem si vzala na focení, se opravdu schováte dokonale. A pokud budete nosit klobouk několik dní, budete si pak bez něj připadat naopak jako nahá.

Autorka článku, Inéz Bohdanová Bortoliová, je stylistkou a autorem blogu Móda jako umění.cz.


UŽ ZÍTRA VE FRÝDECKO-MÍSTECKÉM A TŘINECKÉM DENÍKU NAJDETE DALŠÍ DÍL SERIÁLU O MÓDĚ, TENTOKRÁT VĚNOVANÝ PŘÍPRAVÁM NA DOVOLENOU.

VÍTE, JAKÝ OUFIT SI ZABALIT NA DOVOLENOU K MOŘI? VÍCE V PÁTEČNÍM VYDÁNÍ - VYCHÁZÍ S PRAVIDELNOU PŘÍLOHOU DENÍKU TV MAGAZÍN.