Jedná se o místo, kde pravidelně bývá takzvané stanové městečko bezdomovců. Lidem, kteří chodí kolem, vadí, jak to tam nyní po zimě vypadá.

„Je tam neskutečný bordel. V místech, kde měli stany, se po trávě povalují různé věci, jako jsou hadry, láhve, slídy a kusy koberců. Tím výčet ale samozřejmě nekončí. Když udeřily silné mrazy, ti bezdomovci se odtud vypařili. Po sobě ovšem zanechali takovou spoušť, kterou odtajnil tající sníh. To jsem opravdu zvědavý, kdo to po nich uklidí. Je ale možné, že se sem ti samí bezdomovci už brzy zase zpátky vrátí, když je jaro na spadnutí. K uklízení se ale asi mít nebudou," přemýšlel v pondělí  dopoledne M. L., který šel právě kolem.

Redakce zjistila, že Městská policie ve Frýdku-Místku o tomto problému ví.

„Co se týče lokalit, ve kterých se bezdomovci sdružují, tak ty samozřejmě pravidelně v rámci pochůzek kontrolujeme. Proto o té takzvané černé skládce, která se na tom ostrůvku kousek od Tesca objevila, dobře víme. Určitě neřeknu nic nového, že nemá smysl bezdomovce pokutovat, protože si od nich nic nevezmete. Je to jen zbytečná zátěž pro úředníky. A pokud se jedná o ten nepořádek, který tam zanechali, podle mých informací by to měla řešit Správa silnic Moravskoslezského kraje, na jejíž pozemcích se tato černá skládka objevila," upřesnil vedoucí operativní skupiny Městské policie ve Frýdku-Místku Tomáš Zapletal.

Jeho slova potvrdil ředitel Technických služeb ve Frýdku-Místku Jaromír Kohut. „O té černé skládce v tomto místě vím. Na tom hlavním tahu je jich ještě víc. My jsme tam ale nikdy neuklízeli, neboť se skutečně nejedná o pozemky města," uzavřel Jaromír Kohut. Tento problém s bezdomovci se opakuje v pravidelných intervalech.